Публикация

Извънреден събор на БЛС на 19 декември


На 19 декември, събота, във Военномедицинската академия ще се проведе извънреден събор на Българския лекарски съюз за подписването на НРД 2010.

Регистрацията на делегатите ще бъде от 9:00 до 12:00 часа, а заседанието се открива в 12:15 часа.

Решението е взето на Национален съвет на съсловната организация, състояло се вчера.

На заседанието е била изнесена информация за хода на преговорите по рамковия договор и последните промени в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев е дал разяснения по актуални проблеми, бъдещи действия, както и отговори на въпроси на председатели на районни колегии.

Председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов е изтъкнал изключително конструктивната роля на членовете на парламентарната Комисия по здравеопазване и лично на д-р Лъчезар Иванов, довела до възможността НРД 2010 да бъде подписан, съобщава лекарският съюз.

Според д-р Райчинов, при второто четене на законопроекта за промени в Закона за здравното осигуряване 90% от предложенията на съсловната организация са били приети.
Подчертана е ролята на министър-председателя Бойко Борисов за възстановяване на преговорите между лекарския съюз и здравната каса.

Проектът на НРД 2010 със съответните приложения може да бъде видян на интернет страницата на БЛС.

Коментари