Публикация

Доц. Марин Георгиев е новият председател на Българското урологично дружество

Той бе избран на поста по време на Х Юбилеен конгрес на научната организация


Доц. Марин Георгиев новият председател на Българското урологично дружество. Той бе избран на поста по време на Х Юбилеен конгрес на научната организация, който се проведе от 2 до 3 юни 2016 г. в Несебър.


Доц. Георгиев е завършил Медицинския университет в София. Още по време на следването се ориентира към урологията. След завършването преминава през цялата професионална стълбица от участъков терапевт, през клиничен ординатор (специализант), младши, старши и главен асистент в Катедрата по урология.

В момента е ръководител на направление „Ендоскопска урология и екстракорпорална литотрипсия“ в Клиниката по урология на УМБАЛ „Александровска“ и доцент в Катедрата по урология на МУ София.

Специализирал е съвременни методи в урологията в Ню Йорк, Станфорд, Сан Франциско, Хайделберг, Страсбург, Залцбург, Кеймбридж. Има над 140 оригинални научни публикации в български и чужди медицински издания, съавтор в 3 учебника, 2 ръководства и 2 монографии. Председател е на Българската асоциация по минимално инвазивна урология, член на Световната и на Европейската асоциация по урология и на Американските дружества по ендоурология и по роботизирана урология.

Коментари