Публикация

Кандидат-студенти за 15 специалности могат да подават документите си от днес

Срокът за подаване на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация и Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър") е до 27 юни 2016 г., а за останалите специалности 15 юли 2016 г.



От днес, 10 юни 2016 г., започва приемът на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и Филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж-Варна - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.

Срокът за подаване на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация и Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър") е до 27 юни 2016 г., а за останалите специалности 15 юли 2016 г.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които са се явили на предварителните изпити (включително и тези, които няма да се явяват на редовните изпити), че задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в посочените срокове!

В същия период се приемат и документите на кандидатите за обучение срещу заплащане, които полагат изпити на обявените по-долу дати. През настоящата кампания няма да бъдат провеждани извънредни кандидатстудентски изпити за попълване на незаетите места.

Онлайн подаването на документи​ е удобна опция, от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. Избралите този начин за кандидатстване могат да заплатят всички такси чрез системата за електронни плащания ePay

Документи могат да се подават и на място в Медицински университет – Варна на ул. „Марин Дринов" №55, ет. 1, Аудитория IV. Приемното време за периода на кампанията е от 8:30 до 12:30 ч. и от 13:00 до 17:00 ч. всеки делничен ден (в периода от 10 юни до 27 юни 2016 г. - всеки ден, без неделя). Кандидатите за специалности Медицинска сестра и Акушерка във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен подават документи в съответния филиал.

Медицински университет – Варна разполага със собствена книжарница, където може да намерите всичко необходимо за Прием 2016/2017 – документи за кандидатстване, сборници и Справочник за прием на студенти.  

По време на приема на документи кандидат-студентите ще могат да ползват ПОС терминал за заплащане на таксите с банкова карта или да посетят най-близкия банков клон. Вижте размера на таксите тук.

На 1 юли ще се проведе изпитът по биология, а на 8 юли ще се състои изпитът по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за Медицинска сестра и Акушерка ще бъде на 19 юли, а изпитът по моделиране за специалност Зъботехник е на 26 юли. За специалността Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър") изпитите са съответно: писмен – 18 юли, устен – 21 юли.

            МУ-Варна пожелава успех на всички кандидат-студенти!

Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, може да намерите тук.

За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

Виж още:Прием 2016/2017


Коментари