Публикация

21-ви Национален симпозиум по урология

За поредна година научният форум събира на едно място водещи специалисти в областта на урологията, хирургията, анастезиологията, както и представители на фармацевтични фирми


От 9 до 11 юни 2016 г. Сандански е домакин на 21-ви Национален симпозиум по урология с международно участие. За поредна година научният форум събира на едно място водещи специалисти в областта на урологията, хирургията, анастезиологията, както и представители на фармацевтични фирми. 

В програмата на събитието са включени презентации, които разглеждат цялостния подход към две от най-разпространените заболявания сред мъжете - доброкачествената простатна хиперплазия и карциномът на простатата. 

Сред акцентите на симпозума са още: възпалителни заболявания на простатната жлеза; еректилни дисфункции и фертилитетни проблеми; свръхактивен пикочен мехур (инконтиненция); оперативна урология (техники); ендоурология и ЕКЛ;  анестезия, реанимация и антибактериално лечение в урологията. Богатата научна част е допълнена с тренинг курсове по ендоурология.

Програмата на събитието, както и част от резюметата можете да видите ТУК.

Коментари