Публикация

Скрининг за риска от туберкулоза започна в УМБАЛ „Свети Георги“

Консултациите и изследванията са част от програмата на Седмицата на отворени врати на Отделението по фтизиатия към болницата


Скрининг на риска от туберкулоза обявява УМБАЛ „Свети Георги“ от 13 до 17 юни. Той ще се проведе в рамките на Седмицата на отворените врати на Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. През този период ще се извършват медицински консултации, а на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания. 

През последните години подобни кампании се доказват като добра практика за откриване на случаи с туберкулоза, защото позволяват своевременно предприемане на мерки за хоспитализация, лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията, отчитат специалистите.

Със седмицата на отворените врати се цели повишаване на информираността по отношение на туберкулозата, като същевременно с това на всеки пациент се дава достъп до здравни услуги, допълниха от пловдивската университетска болница.

 Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 08:00 до 13:00 часа в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“ на адрес бул. „Пещерско шосе“ №66А, в съседство с Хирургичния блок. За допълнителна информация, заинтересованите от скрининга могат да позвънят на телефони: 032/602 770 и 032/602604.

Коментари