Публикация

Формулата на Огестан – уникално съчетание от вещества, необходими за бременните

Формулата на Огестан – уникално съчетание от вещества, необходими за бременните

Приемът на фолиевата киселина, докозахексаенова киселина (DHA), витамин D, витамин E и йод са задължителни за бъдещите майки, защото подпомагат развитието на бебетата и ги предпазват от сериозни заболявания


При планирането на бременността е важно жената да приема определени вещества, които да гарантират доброто й здраве на майката и здравето на бебето. Сред най-важните елементите, които всички педиатри препоръчват, са фолиевата киселина, докозахексаенова киселина (DHA), витамин D, витамин E и йод. Повечето от тях могат да бъдат набавени чрез храната, но много често количествата, които жените приемат не са достатъчни за техния организъм и този на плода. Ето защо лекарите препоръчват още при планирането на бременността, а след това при износването на плода и при кърмене да се вземат хранителни добавки.


„Огестан“ е продукт, чиято формула е разработена според разбиранията на съвременната медицина за това кои са най-необходимите вещества за нормално протичане на бременността. Той съдържа необходимите дневни количества от фоливата киселина, докозахексаенова киселина (DHA), витамин D, витамин E и йод.


Най-честите въпроси и отговори за веществата в Огестан

 

Защо е важно бременните жени да приемат фолиева киселина?


Дефицитът на фолиева киселина, която по същество е витамин B9, може да доведе дефекти в нервната система на бебето. Най-често те са свързани с увреждания на мозъка и гръбначния стълб. При планиране на бременност жените трябва да приемат по 400 мкг, а бременните - по 600 мкг фолиева киселина с храната. Дозата, която се съдържа в „Огестан“, е 400 мкг.

 

 

 

 


Как витамин D3 помага на организма на бебета?


Витамин D3 спомага за изграждането на костната система и зъбите на плода. Най-добрият начин за неговото набавяне е след излагане на човешката кожа на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Съдържа се и в някои храни. Има известни разминавания при различни изследвания колко трябва да е дневната доза ултравиолетови лъчи за бременните жени, но повечето от световните лекарски асоциации посочват стойности около 2000 IU. В случаите когато няма възможност за излагане на достатъчно слънчева светлина, както е например през зимните месеци, дневната доза може да бъде приемана чрез хранителна добавка – около 5 мкг дневно, колкото е количеството, съдържащо се в „Огестан“.


Защо е нужно бременните жени да приемат йод?


Човешкото тяло не произвежда йод, а неговата липса може да доведе до сериозни заболявания, като гуша, хипотиреоидизъм, умствени увреждания и др. Причината е, че йодът помага за производството на т.нар. тироиден хормон, който е ключов за функциите на щитовидната жлеза. При планиране на бременност дневната доза трябва да е около 200 мкг. „Огестан“ съдържа 150 мкг йод, но тази доза е оптималната, тъй като останалото количество хората обикновено приемат чрез храната.


Как докозахексаенова киселина (DHA) подпомага функциите на детския организъм?


Докозахексаенова киселина е от групата на Омега 3 мастните киселини. Една от основните й функции в човешкия организъм е да укрепва неговата имунна система. Тя също така подпомага функциите на сърцето, мозъка, очите и централната нервна система. При планиране на бременност и по време на износване на бебето нужната дневна доза е около 200 мг DHA. „Огестан“ съдържа 214 мг омега 3, от които докозахексаенова киселина е 200 мг.


Каква е функцията на витамин Е в човешкия организъм и защо е необходимо да се приема по време на бременност?


Витамин Е допринася за защитата на клетъчните компоненти на човешкия организъм от окислително увреждане и за изхвърлянето на токсини. Той е важен за формирането на мускулатурата и нервната тъкан на плода и особено за половите органи – свързан е с образуването на полови хормони, оплождането, износването на плода.

 

Препоръчителната дневна доза е около 12 мг. Такова е и съдържанието на Витамин Е в „Огестан“.


Оптималната дозировка от различни елементи, които са нужни за нормалното протичане на бременността и доброто развитие на бебето, прави формулата на „Огестан“ уникална. Препаратът също така е подходящ за употреба по време на кърмене и при планиране на забременяване.

Коментари