Публикация

Гимнастичката Цвети Стоянова се бори за живот след опит за самоубийство

Момичето е м УМБАЛСМ "Пирогов" в изключително тежко състояние


21-годишната Цвети Стоянова - национален състезател от ансамбъла ни по художествена гимнастика се бори за живота си, след като сама взе решение да го прекрати. На 14 юни 2016 младото момиче скочи от 6-ия етаж на блока, в който живее. Причините за тежкото решение все още са неясни и предизвикват много въпроси и още повече коментари.

Дали е скочила, защото не е издържала на напрежението, на което я подлага спортът? Дали е имала психични проблеми?Дали решението е взето спонтанно, вследствие на моментна емоция, или е планувано?

Красивата и талантлива Цветелина е приета в УМБАЛСМ "Пирогов" с политравма - т.е. засегнати са няколко анатомични области, като най-тежки са нараняванията в областта на корема и гърдите. След двучасова операция, състоянието й остава извънредно тежко, като днес диша с помощта на апарат. Лекарите са пестеливи в прогнозите, но случилото се е сериозен знак, напомняне на всички ни, че психологичните проблеми НЕ БИВА да бъдат подценявани. Нито от лекарите, нито от близките на хора, които страдат. Психологичният проблем не е нещо, което минава от просто така, не е никак безобиден каприз. То има сериозни последици.

Молим се за Цвети! Да бъде силна, да не напуска живота, защото животът е дар и няма причина на света, която да е оправдателна за напускането му. Кураж, Цвети!

Още по темата: http://dnes.dir.bg/news/hudojestvena-gimnastica-tragedia-iliana-raeva-tzveti-stojanova-22952160?nt=4

https://www.24chasa.bg/novini/article/5579928

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/15/2777611_gimnastichkata_cvetelina_stoianova_e_iskala_da_spre/

Илияна Раева в официално съобщение заяви, че националната състезателка няколко пъти заявявала, че желае да напусне спорта, като същевременно изпитвала вина, че оставя отбора в такъв важен момент. Раева изказва горещи благодарности към лекарите и целия екип на Пирогов за грижите в борбата да спасят Цвети.



Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика психолог самоубийство психични проблеми Цветелина Стоянова художествена гимнастика

Коментари

Дай Боже да се оправи детето!

NewHealthIdeas-NHI
15 юни 2016 12:09

Лекарите съобщават, че животът на момичето е спасен, но тя не чувства краката си и има голяма вероятност да остане парализирана