Публикация

МБАЛ „Света Анна“ - Варна благодари на сърцатите хора във Варна

Благодарствено писмо


14-и юни 2016 г. е ден с особен заряд за всички, работещи в университетската МБАЛ „Света Анна“ във Варна и за болните, които поверяват живота и здравето си на професионалистите в болницата.

Това написа в благодарствено писмо, изпратено до медиите, изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Гален Шиваров след благотворителния концерт в помощ на отделението по хемодиализа, организиран от млади варненци.

Ето пълният текст на писмото:

Повод за специалното усещане на този ден ни дадоха най-напред младите хора с огромни сърца от Сдружение „Споделено работно място – Варна“/ BEEHIVE /. Те, въоръжени с вярата си в доброто и с желанието си да помогнат на хората, чийто живот зависи от хемодиализата, инициираха и сътвориха прекрасен благотворителен концерт под надслов „Ако си дал, не си живял напразно“. Повече от месец целият екип на BEEHIVE живя с проблемите на болните хора, на техните лекуващи лекари и на всички нас, които сме подчинили живота си на грижата за живота на другите.

И резултатът не закъсня: Вечерта на 14-и юни Летният театър на Варна се превърна в сцена на солидарността и общите усилия на всички нас – да дадем своето в осигуряването на изключително необходима апаратура за отделението по хемодиализа на МБАЛ „Св. Анна“. Артисти, фирми, малки и големи варненци купиха билети, за да помогнат на нуждаещите се. С което поставиха солидно начало в набирането на средства за подмяна на апаратите за хемодиализа – кампания, която остава отворена за тези, които желаят да бъдат част от благородната кауза.

Затова за нас остава само едно. Да кажем: Поклон пред големите сърца на варненци и на всички, които каузата успя да сплоти.

Благодарим на популярните българи, които подариха лицата си на кампанията.

Благодарим на водещия Пейо, на Дичо, Кристо, Дует Мания, Ice Cream, Искрен Пецов, Софи Бард, детско вокално студио ДА, ансамбъл „Варна“, ансамбъл „Моряците“, балетна школа „Реверанс“, танцов център The Сenter, парти център „Вега“ и Красимир Ламбов, че раздадоха сърцата си за благородната кауза.

Благодарим на младите хора от BEEHIVE, които се превърнаха в истински ангели-хранители за болните на хемодиализа.

Благодарим на Варна, че подкрепи МБАЛ „Света Анна“ и медиците, които поемат спешността на Източна България.

След 14-и юни никой от нас не се съмнява: „Ако си дал, не си живял напразно“.

Благодарности на всички, които бяха част от кампанията!

Благодарим и на всички вас, които тепърва ще дарите в името на живота на болните, нуждаещи се от хемодиализа!

Банковата дарителска сметка на кампанията е:

BAN BG72FINV91501216749079 към Първа Инвестиционна банка, титуляр Сдружение „Споделено работно място BEEHIVE“

Д-р Гален Шиваров,

изпълнителен директор на МБАЛ „Света Анна – Варна“


Коментари