Публикация

Със 143 на 86 гласа доц. Диана Петкова от МБАЛ „Св. Марина“ - Варна победи в надпреварата за председателския пост на БДББ проф. Коста Костов от ВМА - София

Бяха издигнати две кандидатури за председател на Управителния съвет на дружеството – на проф. д-р Коста Костов от ВМА, София, и на доц. д-р Диана Петкова от МБАЛ „Св. Марина“, Варна – досегашен председател на Управителния съвет.


На своя най-висок научен форум – Шестия конгрес, който беше организиран от 9.06. до 12.06. в Конгресния център на хотел „Интернационал“ в курорта Златни пясъци, Българското дружество по Белодробни болести(БДББ)  проведе и своето отчетно-изборно събрание. Събранието избра новия Управителен съвет на дружеството, в който влязоха едни от най-уважаваните имена в българската пулмология: проф. Димитър Костадинов, доц. Явор Иванов, доц. Диана Петкова, проф. Огнян Георгиев, доц. Владимир Ходжев, доц. Ваня Юрукова, проф. Коста Костов, доц. Денчо Османлиев, проф. Благой Маринов, д-р Светослав Дачев и доц. Росен Петков.

 Бяха издигнати две кандидатури за председател на Управителния съвет на дружеството – на проф. д-р Коста Костов от ВМА, София, и на доц. д-р Диана Петкова от МБАЛ „Св. Марина“, Варна – досегашен председател на Управителния съвет. Проф. Костов получи 86 гласа, а доц. Петкова 143 гласа, с което тя отново беше избрана за председател на УС на БДББ.

Новият и досегашен председател на Управителния съвет на дружеството доц. д-р Диана Петкова очерта посоката в работата на БДББ: „В следващите две години ние ще продължим станалите вече традиционни форми на продължаващо обучение на пулмолозите и белодробните сестри. Ще ангажираме все по-широко обществото в нашите кампании за борба със социално значимите заболявания ХОББ и астма, туберкулоза, рак на белия дроб, както и с редките болести и тежките белодробни инфекции. Ще изискваме от държавните институции внимание към белодробното здраве на българина и реални действия за подобряване финансирането на клиничните пътеки за белодробни болести и белодробните клиники. Ще продължим развитието на международната дейност на дружеството, за която получихме признанието на чуждестранните гости на нашия конгрес.“

Коментари

Поздравления, доц. Петкова! Убедителна победа!