Публикация

В новия център "Св. София" ще работят 60 специалисти


В столичния квартал Люлин бе открит Медицински център „Света София – Люлин”, който ще осигурява 24 часово обслужване и ще работи по договор с НЗОК.

Новият център е част от структурата на МБАЛ „Св. София”. На двата етажа на центъра са разположени общо 14 кабинета на площ от над 500 кв.м. В него ще работят около 60 специалисти (6 общопрактикуващи лекари, 8 специализирани кабинета, ехографска диагностика от последно поколение - ехограф 4D, и др.).

"В последните 4-5 години ние изпълняваме своята мисия за въвеждане на европейски стандарти в здравеопазването", каза д-р Валентина Мазнейкова. С предвиждането на лаборатория за кръвни изследвания и пълния набор от специалисти, ние се опитваме за затворим на едно място целия цикъл от преглед, консултация, диагноза, изследвания, което ще позволи при нужда лечението или операцията на пациента да се осъществява с възможностите на високоспециализирана болница.

Според д-р Красимир Кушев – директор на Регионалния център по здравеопазване - София, основното предимство на новия център е в това, че той ще работи с НЗОК, като ще има възможност и за платен прием.

 Д-р Кушев смята за особено важно спешното звено, което ще поема 24 часа в денонощието и повикванията на гражданите.

Коментари