Публикация

Уволнения в ИАТ


В Изпълнителната агенция по трансплантация са освободени осем души.

В отворено писмо те посочват, че отстраняванието им е несправедливо, като настояват за среща с премиера Бойко Борисов и здравния министър д-р Божидар Нанев, за им бъде обяснено на какви изисквания не отговарят и какво налага спешното им освобождаване от работа преди празниците.

Уволнените твърдят, че са викани поотделно в кабинета на директора д-р Теодора Джалева, където били приканвани да подадат молби за напускане по взаимно съгласие. В противен случай щели да бъдат уволнени за несправяне с работата.

При отказ да напуснат доброволно  били заплашени, че с тях ще се занимаят лично здравният министър и премиерът Бойко Борисов.

„На всеки бе съобщено, че по изискване на министъра, след запознаване с досиетата на работещите и поради преструктуриране на агенцията, е наредено част от служителите да бъдат освободени“, се посочва в писмото. Като мотив е посочена липса на необходимо образование и професионален опит.

Служителите твърдят, че всички назначения в ИАТ са правени според действащото законодателство. Това е доказано от многото направени одитни проверки.

Същевременно са назначени нови служители на седемчасов работен ден, с максимално заплащане за длъжността по щат.

„На работа в агенцията остават служители със специалности като актьорско майсторство, история на изкуствата и операторско майсторство”, отбелязват още уволнените.

 

Коментари