Публикация

Как да се предпазим от слънцето през лятото

Как да се предпазим от негативното въздействие на слънцето е един изключително важен въпрос, на който все повече хора не обръщат внимание.


Слънчевите дни вече са факт и освен добро настроение и позитивни емоции, слънцето е необходимо и за произвеждането на витамин Д. В летните дни е изключително важно да не забравяме и какви може да са вредите, които слънчевите лъчи причиняват на кожата ни, а именно: слънчево изгаряне, фотостареене, поява на пигментации и риск от развиване на рак на кожата.

 Как да се предпазим от негативното въздействие на слънцето е един изключително важен въпрос, на който все повече хора не обръщат внимание. Нашите специалисти от болница Доверие съветват да се спазват следните правила през лятото, чрез които да се предотврати неблагоприятното въздействие на слънцето върху човешкия организъм:

 ·         Избягвайте слънцето през лятото в промеждутъка между 11 и 16 ч.

·         Стремете са да изпивате минимум по два литра вода на ден

·         Използвайте слънцезащитен крем с висок фактор

·      Нанесете слънцезащитния крем 30 минути преди да излезете навън, така че кожата ви да има време да го усвои

·         Използвайте висок защитен фактор за деца над 6 месечна възраст

·         В никакъв случай на стойте цял ден на слънце

·         Носете подходящо облекло в по-светли цветове, както и шапки, и слънчеви очила

 Хубаво е да се направят консултации с дерматолог преди началото на летния сезон, както и внимателно да се следите през цялото лято. Както повечето заболявания, така и ракът на кожата открит  навреме, почти винаги може да бъде излекуван. За това най-важно е да следите за петна върху кожата, които се променят по размер, форма, цвят.

 В кабинетите по дерматология и венерология на медицински център Доверие се предлагат висококачествени диагностични и терапевтични услуги на пациенти от всички възрастови групи.  Нашите висококвалифицирани специалисти, д-р Марияна Венелинова и д-р Цеца Влаева, са на разположение на пациентите при необходимост от следните консултации:

·         Прегледи и лечение на болести на кожа и нокти при деца и възрастни

·         Диагностика и лечение на гъбични инфекции и кожни тумори; отстраняване на доброкачествени кожни образувания

·         Криотерапия (лечение с течен азот) - за отстраняване или допълнително лечение на мазоли, брадавици, кожни израстъци

·         Диагностика и конфиденциално амбулаторно лечение на болести, предавани по полов път

·         Естетични процедури – пилинги, мезотерапия и процедури за подмладяване на кожата на лицето и шията 

 Всеки желаещ, който има нужда от консултация, може да запише час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Довериеwww.mbal.doverie.bg или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Коментари