Публикация

Отличия за пациентски организации


Конфедерация „Защита на здравето” ще връчи първите си сертификати за развитие на гражданското общество и за ефективност на пациентските организации в усилията им за подобряване на достъпа до съвременно лечение в България.

Те ще бъдат присъдени на финалистите от „Програма за подкрепа на проекти на пациентски неправителствени организации в България”, организирана в рамките на кампанията „По-добри инвестиции за по-добро здраве”.

Целта на програмата е, чрез субсидиране работата на пациентските неправителствени сдружения, да се активизира решаването на ключови проблеми в здравеопазването и да се даде възможност организациите да бъдат естествен регулатор в изграждането на политиките в сектора в бъдеще.

По програмата са кандидатствали 12 пациентски организации, като шест от тях ще получат финансиране от по 2000 лв. Проектите бяха оценени от независимо жури в състав: Яна Пеловска, медиен експерт, Боян Петров, алпинист и зоолог, Инна Славова, преводач, Христина Ангелакова, оперна певица.

На събитието, което ще се състои утре, 18 декември, в БТА, ще присъстват представители на КЗЗ, на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, партньори на кампанията.

Ще бъдат представени за първи път 13 пациентски истории, заснети като част от кампания „По-добри инвестиции за по-добро здраве”.

Коментари