Публикация

МБАЛ „Пловдив” работи по оздравителен план


МБАЛ „Пловдив” и сега отговаря на новите критерии, за да сключи договор със  здравната каса догодина, съобщи директорът на болницата д-р Аргир Аргиров.

Според него здравното заведение има необходимите специалисти на постоянен договор, апаратура и оборудване в съответствие с медицинските стандарти, както и възможност за транспорт и 24-часово обслужване на пациентите.

„Имаме оздравителен план и ще работим за подобряване на обслужването като цяло”, обяви д-р Аргиров.

Той обясни, че предстои довършване на няколко спешни ремонта, преструктуриране на звена, както и сливане на двете ортопедии.

В момента задълженията на бившата окръжна болница са 8,5 млн. лева, като това са дългове, натрупани през последните няколко години, поясни директорът.

По думите му 6,5 млн. от тях са просрочени и в момента се водят преговори с кредитори за разсрочване на плащанията.

Проблем остава обаче лечението на здравно неосигурени пациенти, които идват от цялата област. Средно по 70 хил. лв. годишно губи болницата от лекуване на лица без здравна осигуровка. 

Въпреки това директорът не очаква намаляване на заплатите на медицинските работници в болницата.

По повод предложението на РЗЦ кожният диспансер да бъде пребазиран като отделение към болницата д-р Аргиров коментира, че на този етап това е невъзможно.

„Болницата няма свободни помещения, а недовършената част в двете крила е все още с неясен статут и собственост”, категоричен е новият директор на здравното заведение.

Коментари