Публикация

Безплатни прегледи за пациенти с доказан рак на простатата

Медицинските онколози ще извършват безплатни консултаци с пациенти всеки ден до края на месец юни


Безплатни консултации на пациенти с установен рак на простатата ще провеждат медицинските онколози на Сити Клиник Онкологичен център всеки ден до края на месец юни от 16:00ч. до 18:00ч. Прегледите са насочени към мъже учочнена диагноза рак на простатата и целят тяхното информиране за възможности за съвременно лечение, проследяване, второ мнение, диспансеризация и текущо изписване на терапия при хистологично доказан карцином на простатата.

Пациентите, които искат да се възползват от безплатните прегледи и да преминат консултация с водещите медицински онколози на Сити Клиник Онкологичен Център трябва да се запишат предварително на тел: 0700 13 127. 

В рамките на капанията, пациентите ще получат преглед от медицински онколог, препоръки за съвременно лечение – хормонално, химиотерапия и прицелно (таргетно), актуална информация за своето състояние и стадия на болестта, психологическа подкрепа и възможност за диспансерно наблюдение и изписване на лекарства. “35% повече е вероятността един мъж да бъде диагностициран с рак на простатата, отколкото една жена с рак на гърдата”, информира проф. Асен Дудов, началник на клиниката по Медицинска онкология към Сити Клиник Онкологичен център.

В Клиниката по медицинска онкология към Сити Клиник Онкологичен център се приемат, диагностицират, стадират и проследяват пациенти с всички видове солидни тумори. Структурата разполага със звена за консултация, подготовка на болните за онкологична комисия, насочване за изследвания, необходими за изграждане на диагнозата и последващото лечение, както и кабинет за диспансеризация на онкологични пациенти. Клиниката разполага с най-модерни условия за провеждане на противотуморно лечение, роботизирано разтваряне на лекарствата, проследяване на венозните съдове с ехограф, при включване на източник за вливане, инфузионни помпи (устройства за апаратурно венозно вливане), с което се постига оптимално контролиране на концентрацията и потока на лекарствата към организма.

Коментари