Публикация

Празникът на йога е празник на тялото и духа

За втора поредна година се провежда Световният ден на йога


България  е една от 170-те държави,  в които за втора година се отбелязва Денят на йогата.  21 юни е избран неслучайно  -  това е денят с най-дългия ден и най-късата нощ. Денят,  в който светлината властва над тъмнината. 

*Йога въплъщава  единението на тялото и ума,  на мисълта и действието,  на ограничението и удовлетворението,  йога е хармонията между човека и природата и сама по себе си е холистичен подход към здравето и благоденствието *

Тези думи на министър-председателя на Индия Нарендра Мори отразяват смисъла на йога културата и смисъла тя да излиза извън рамката на националност и религия. Организаторите на инициативата  внушават изконните ценности  на йога, а именно хармонията и мира между всички живи същества. 

Днес в зала 3 на НДК в столицата се провежда цикъл от лекции и йога практики.  Предстоят практики по мудра йога,  водена от Илияна Захариева,  кундалини йога-Ваня Семкова,  практики на Емил Маринчев,  Санджай Йоги,  Венцислав Евтимов,  Вера Захариева,  Константин Драгов. 

Йога по време на бременност,  лекция на Даниела Събева ще започне в 16:35, а в 17:45 Надя Гаврилова ще говори за това как йогата ни помага в психологическото взаимодействие  със света. 

Откритият ден на йогата ще продължи до 21ч., за да даде възможност на повече хора да се включат. 

Входът е свободен,  а във фоайето са изложени различни аюрведични продукти. 


Коментари

Йога
21 юни 2016 16:39

Има много интересни био и аюрведични продукти - чайове, козметика, добавки за вегани и вегетарианци, постелки за йога, храни

Тина Малинова
21 юни 2016 15:36

Бени, има ли нещо интересно по щандовете?