Публикация

МБАЛ Бургас се включи в годишната среща на пациентите на хемодиализа

Болницата осигури транспорт по молба на пациентската организация „Здравец“


За втора поредна година МБАЛ Бургас подпомогна годишната среща на пациентите на хемодиализа в Бургаска област. Тя се проведе в неделя, 19 юни 2016 г., край село Младежко, Община Малко Търново. Срещата е инициатива на пациентската организация „Здравец“, която обединява пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализирани.

 

Част от участниците пристигнаха с коли на МБАЛ Бургас, осигурени с разрешение на ръководството на болницата. Това се случва по молба на началника на отделението по хемодиализа д-р Петя Купенова. Тук познават всеки пациент, защото хората идват на хемодиализа през ден, в продължение на години. Отделението поддържа много добри отношения с пациентската организация и се стреми да решава заедно с нея всеки възникнал въпрос.

 

„И ние бяхме поканени да участваме в срещата, а пациентите са благодарни, че болницата подпомага транспорта и предоставя своите коли в неделен ден, който е почивен  за шофьорите“, сподели д-р Купенова. Тя е на мнение, че всички пациентски форуми са много полезни, защото хората се чувстват насърчени и окуражени в ежедневната битка с болестта.

 

Около 190 са пациентите на хемодиализа в Бургаска област. Ръководството на болницата полага всички усилия, за да се чувстват те комфортно. Предстои ремонт на отделението, както и покупка на още един микробус и пет нови апарата за хемодиализа.



Коментари