Публикация

Ден на отворените врати организира Българският фармацевтичен съюз в университетската ботаническа градина в София

Събитието поставя началото на най-големия фармацевтичен форум – Българските фармацевтични дни 2016



На своя професионален празник днес – Еньовден, магистър-фармацевти и студенти по фармация от Медицинския университет в София, посрещнаха столичани в Университетската ботаническа градина на СУ „Свети Климент Охридски”. От 10 до 14 часа те направиха безплатна лекарствена консултация с магистър-фармацевт и премериха своето кръвно налягане. Голям интерес предизвикаха демонстрациите за приготвяне на лекарства, както и беседите за ароматерапия, билки и природолечение. Ученици от 40 СОУ "Луи Пастьор" и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” от село Ковачевица, община Лом бяха едни от първите посетители, запознали се с народните лекове. Децата имаха възможност да разберат повече за професията на магистър-фармацевта и да получат полезна информация за събирането и сушенето на билките. Посетителите получиха като подарък различни лечебни растения - гинко билоба, мента, салвия.


Събитието слага началото на най-големия фармацевтичен форум у нас – Българските фармацевтични дни, които тази година честват своето 10-то юбилейно издание. Те ще се проведат на 24, 25 и 26 юни 2016 г. в София. На официална церемония при откриването на форума в Софийска опера и балет по-късно днес, ще бъдат връчени годишните награди на Българския фармацевтичен съюз за продукти на годината.


На 25 юни (събота) в НДК ще се проведе традиционното специализирано изложение, като паралелно с него в зали 3, 7 и 8 ще има научни сесии. Програмата на форума, която тази година е под надслов „Фармацевтичната практика - професионална грижа за пациента”, предвижда научни панели и практически обучителни модули. На специална гала-вечер за членовете на съсловната организация ще бъдат връчени наградите за магистър-фармацевт на годината, Регионална фармацевтична колегия на годината и постигнати високи резултати при участие на магистър-фармацевтите в продължаващото професионално обучение.

Специален гост на форума е Ян Смитс, доктор по фармация и президент на Фармацевтичната група на Европейския съюз.

 

Коментари