Термалната вода Avène, извор на изследвания
27.06.16
Термална вода Avène
Термална вода Avène
Козметика
Термалната вода Avène, извор на изследвания

Термалната вода Avène, извор на изследвания

Термалната вода Avène извира от чешма с изображение на грифон от извора Сент Одил - днес център на модерен и научен термализъм.

В сърцето на Регионалния природен парк Горен Лангедок е сгушен термалният извор, заобиколен от защитена непокътната природа. Оттам започва и историята на Термалната вода Avène.

Още от откриването на извора през 1736г., Термалната вода Avène става прослувата със своите дерматологични предимства. Те са потвърдени с повече от 150 фундаментални фармакологични и клинични проучвания и над 50 публикации в международни медицински издания.

 Лабораторията за Водата постоянно съблюдава чистотата и уникалните качества на Термалната вода Avène и осъществява собствени проучвания в партньорство с други научноизследователски центрове от Пиер Фабр Груп.

В допълнение, това звено играе важна роля в обучението и научната информация, ориентирани към всички, интересуващи се от термализъм: изследователи, лекари, фармацевти и пациенти.

 Хидротерапевтичният център Avène

Посветен в грижите за:

Атопичната кожа на деца и възрастни, други хронични екземи, псориазис и ихтиоза при възрастни и деца, последици от изгаряния и нарушено зарастване на кожата, по-рядко и други кожни състояния (хроничен пруритус …)

Клиничните оценки са показали благотворния ефект на терапията в Хидротерапевтичния център, който се усеща не само в краткосрочен план, още в края на престоя, но и през следващите месеци.

Програмата от ежедневни термални процедури на основата на Термална вода Avène включва основни грижи, общи за всички кожни състояния и допълващи грижи, предписани индивидуално.

Термалната вода Avène, извор на термални грижи

В допълнение на грижите с Термална вода, екипът на Хидротерапевтичния център Avènе предлага на пациентите и придружаващите ги родители програма с конференции, кръгли маси и ателиета, за да им помогне да подобрят ежедневното си качество на живот при дерматологични състояния.

 И също…

Програма SensiCure, специално разработени грижи за чувствителна кожа, е отворена за всички и предлага персонализирани ежедневни процедури под дерматологичен контрол.

Мнения