Публикация

Термалната вода Avène, извор на изследвания

Термалната вода Avène извира от чешма с изображение на грифон от извора Сент Одил - днес център на модерен и научен термализъм.


В сърцето на Регионалния природен парк Горен Лангедок е сгушен термалният извор, заобиколен от защитена непокътната природа. Оттам започва и историята на Термалната вода Avène.

Още от откриването на извора през 1736г., Термалната вода Avène става прослувата със своите дерматологични предимства. Те са потвърдени с повече от 150 фундаментални фармакологични и клинични проучвания и над 50 публикации в международни медицински издания.

 Лабораторията за Водата постоянно съблюдава чистотата и уникалните качества на Термалната вода Avène и осъществява собствени проучвания в партньорство с други научноизследователски центрове от Пиер Фабр Груп.

В допълнение, това звено играе важна роля в обучението и научната информация, ориентирани към всички, интересуващи се от термализъм: изследователи, лекари, фармацевти и пациенти.

 Хидротерапевтичният център Avène

Посветен в грижите за:

Атопичната кожа на деца и възрастни, други хронични екземи, псориазис и ихтиоза при възрастни и деца, последици от изгаряния и нарушено зарастване на кожата, по-рядко и други кожни състояния (хроничен пруритус …)

Клиничните оценки са показали благотворния ефект на терапията в Хидротерапевтичния център, който се усеща не само в краткосрочен план, още в края на престоя, но и през следващите месеци.

Програмата от ежедневни термални процедури на основата на Термална вода Avène включва основни грижи, общи за всички кожни състояния и допълващи грижи, предписани индивидуално.

Термалната вода Avène, извор на термални грижи

В допълнение на грижите с Термална вода, екипът на Хидротерапевтичния център Avènе предлага на пациентите и придружаващите ги родители програма с конференции, кръгли маси и ателиета, за да им помогне да подобрят ежедневното си качество на живот при дерматологични състояния.

 И също…

Програма SensiCure, специално разработени грижи за чувствителна кожа, е отворена за всички и предлага персонализирани ежедневни процедури под дерматологичен контрол.

Коментари