Публикация

Махмурлукът след уиски бил по-тежък


Американски учени са установили, че употребата на уиски води до по-лош махмурлук в сравнение с водката, съобщи Би Би Си.

Проучването, публикувано в Alcoholism: Clinical and Experimental Research, е обхванало 95 доброволци, които употребяват умерени количества алкохол.

Тези, които  „тествали” уиски, получили по-тежки симптоми – като главоболие с повдигане, жажда и изтощение - в сравнение с участниците, които пили водка.

Причината, поради която едната спиртна напитка е по-фатална за състоянието на другия ден, се състои вероятно в броя на молекулите, наречени „конгренери”( вещества - страничен продукт на алкохолната ферментация), които се съдържат в нея.

Медиците предупреждават, че злоупотребата с всеки алкохол е опасна за здравето и води до неприятни странични ефекти.

Коментари