Публикация

Специализиран кабинет по ревматология по Здравна каса отваря Медицински център „Св. Николай Чудотворец“

Специализиран кабинет по ревматология по Здравна каса отваря Медицински център „Св. Николай Чудотворец“

Специализиран кабинет по ревматология ще работи от 4 юли т.г. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“.


Специализиран кабинет по ревматология ще работи от 4 юли в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“. Той ще приема пациенти и по Здравна каса. В кабинета ще работят д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова. Двете от години са част от състава на Отделението по ревматология на МБАЛ Бургас, с вече придобита специалност „Ревматология“.

 

Ревматологията е рядка специалност и доскоро тези специалисти в града се брояха на пръстите на едната ръка. Но благодарение на младите специалисти вече е обезпечен както специализиран кабинет в Медицинския център, така и непрекъсната работа на Отделението по ревматология на Бургаската болница. Допреди 1-2 години се налагаше то да затваря през лятото, за да могат лекарите да ползват  годишния си отпуск.

 

В кабинета ще се извършва диагностика и терапия на дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, мекотъканен ревматизъм. Пациентите ще могат да се възползват и от процедури за вътреставно инжектиране на хиалуронова киселина и кортикостероиди, артроцентеза, периставни апликации на кортикостероиди.

 

За записвания за преглед се използва регистратурата на МЦ ”Св.Николай Чудотворец” на тел.0879545082 и 056/816454.

 

Коментари