Публикация

Специализиран кабинет по ревматология по Здравна каса отваря Медицински център „Св. Николай Чудотворец“

Специализиран кабинет по ревматология ще работи от 4 юли т.г. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“.


Специализиран кабинет по ревматология ще работи от 4 юли в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“. Той ще приема пациенти и по Здравна каса. В кабинета ще работят д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова. Двете от години са част от състава на Отделението по ревматология на МБАЛ Бургас, с вече придобита специалност „Ревматология“.

 

Ревматологията е рядка специалност и доскоро тези специалисти в града се брояха на пръстите на едната ръка. Но благодарение на младите специалисти вече е обезпечен както специализиран кабинет в Медицинския център, така и непрекъсната работа на Отделението по ревматология на Бургаската болница. Допреди 1-2 години се налагаше то да затваря през лятото, за да могат лекарите да ползват  годишния си отпуск.

 

В кабинета ще се извършва диагностика и терапия на дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, мекотъканен ревматизъм. Пациентите ще могат да се възползват и от процедури за вътреставно инжектиране на хиалуронова киселина и кортикостероиди, артроцентеза, периставни апликации на кортикостероиди.

 

За записвания за преглед се използва регистратурата на МЦ ”Св.Николай Чудотворец” на тел.0879545082 и 056/816454.

 

" }-->

Коментари