Публикация

Изправи се срещу болестта на Бехтерев (ВИДЕО)

Болестта на Бехтерев е автоимунно ревматично заболяване, което причинява изключителни болки в гръбнака, води до постоянна умора и възпаления по цялото тяло, като засяга различни органи.


Ние, Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев, с подкрепата на социаланата платформа за здраве CredoWeb, стартираме национална информационна кампания за ранна диагностика и лечение на болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит).

Анкилозиращ Спондилит (наричано за кратко АС), или както е широко разпространено и известно в България – Болест на Бехтерев е част от група хронични възпалителни и прогресиращи с времето заболявания наричани СПОНДИЛОАРТРИТИ.

Болестта на Бехтерев е автоимунно ревматично заболяване, което причинява изключителни болки в гръбнака, води до постоянна умора и възпаления по цялото тяло, като засяга различни органи. С течение на времето се стига до инвалидизация и срастване на прешлените на гръбначния стълб.

Последвайте страницата ни „Изправи се срещу болестта на Бехтерев“, за да се информирате за симптомите, диагностиката и лечението на заболяването, да се запознаете със специалистите и заведенията в България на които може да се доверите.

 Споделете видеото, за да го видят повече млади хора!

Попълнете този ТЕСТ за ранна диагностика на АС и научете повече за болестта на нашата страница.


Коментари