Изправи се срещу болестта на Бехтерев (ВИДЕО)
Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев
Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев
Организация
Изправи се срещу болестта на Бехтерев (ВИДЕО)

Изправи се срещу болестта на Бехтерев (ВИДЕО)

Болестта на Бехтерев е автоимунно ревматично заболяване, което причинява изключителни болки в гръбнака, води до постоянна умора и възпаления по цялото тяло, като засяга различни органи.

Ние, Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев, с подкрепата на социаланата платформа за здраве CredoWeb, стартираме национална информационна кампания за ранна диагностика и лечение на болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит).

Анкилозиращ Спондилит (наричано за кратко АС), или както е широко разпространено и известно в България – Болест на Бехтерев е част от група хронични възпалителни и прогресиращи с времето заболявания наричани СПОНДИЛОАРТРИТИ.

Болестта на Бехтерев е автоимунно ревматично заболяване, което причинява изключителни болки в гръбнака, води до постоянна умора и възпаления по цялото тяло, като засяга различни органи. С течение на времето се стига до инвалидизация и срастване на прешлените на гръбначния стълб.

Последвайте страницата ни „Изправи се срещу болестта на Бехтерев“, за да се информирате за симптомите, диагностиката и лечението на заболяването, да се запознаете със специалистите и заведенията в България на които може да се доверите.

 Споделете видеото, за да го видят повече млади хора!

Попълнете този ТЕСТ за ранна диагностика на АС и научете повече за болестта на нашата страница.


Мнения