Публикация

Как се работи с глюкомер и инсулинови писалки - обучение за пациенти с видео

Ендокринолози от болница "Токуда" обясняват колко важен е контролът на диабета


Диагнозата диабет е за цял живот, но болестта вече не е така страшна благодарение на напредъка в медицината. Ефектът от лечението обаче до голяма степен зависи от самите пациенти, които трябва всекидневно правилно да измерват у дома кръвната си захар, както и да си инжектират точната доза инсулин. Изискват се много търпение, последователност и дисциплина. Много от грешките, свързани с прилагане на устройствата, са свързани с недоброто им познаване. Не всеки пациент обаче има възможност да посещава училище за диабетици в лечебно заведение.

Ето защо ендокринолозите от болница "Токуда", която вече е част от новата структура "Аджъбадем Сити Клиник", обясняват пред видео камерата някои основни неща, които пациентите с диабет трябва да знаят и могат. 

Видео инструкциите са от д-р Лъчезар Лозанов, д-р Радослав Петров, д-р Десислава Горчева и д-р Бойка Костова. Можете да се свържете с тях, като отидете на профилите и им изпратите лично съобщение (чрез символа писъмче). Последвайте профила им, за да четете още статии от тях.

Защо пациентите с диабет не могат да постигнат добър контрол на кръвната захар

Как да измерим нивото на кръвна захар с глюкомер

Иновативно устройство за продължително глюкозно мониториране помага на болни от диабет

Как се използват писалки с неинсулинови медикаменти

Как се използват инсулинови писалки 

Как се използват писалки с бавнодействащ инсулин

Грешки при използването на инсулинови писалки

Коментари