Публикация

Реналит предотвратява камъни в бъбреците (ВИДЕО)

Консервативното лечение помага за предотвратяване на рецидиви, които могат да бъдат придружени с усложнения, дори със загуба на трудоспособност и инвалидизиране на пациентите

 

Уролитиазата – процесът на образуване на камъни в бъбреците и цялата пикочо-отделителна система, е едно от най-разпространените заболявания. Според статистиката засегнати са около 15% от мъжете и 10% от жените. Ненавременното лечение на уролитиазата може да доведе до инвалидизация и дори до животозастрашаваща бъбречна недостатъчност. Това казва проф. Иван Дечев, началник на Клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

През последните години специалистите отчитат развитие в диагностиката, в оперативното и консервативното лечение на бъбречно-каменната болест. В урологичната практика масово навлязоха минимално инвазивните методи, като лазерите намират най-широко приложение при отстраняване на камъните в пикочо-отделителната система.  

„Не по-малко важен елемент в терапията е консервативното лечение“, подчертава проф.  Дечев. По думите му то помага за предотвратяване на рецидиви, които могат да бъдат придружени с усложнения, дори със загуба на трудоспособност и инвалидизиране на пациентите.

В това направление специалистите могат да разчитат на препарати, които са доказали своята ефективност в редица клинични проучвания. Един от тях е Реналит Екофарм, ето неговите предимства:

  • поддържа в разтворимо състояние кристалите на пикочната киселина и на нейните соли и така улеснява изхвърлянето им от организма;
  • не променя рН на урината и по този начин възпрепятства процесите на образуване на песъчинки и камъни;
  • може да се прилага в комплекс с медикаменти за лечение на неусложнена бъбречна колика, която не изисква оперативно лечение;
  • може да се използва за профилактика на рецидивите при камъни, чиито химичен състав се състои от чиста пикочна киселина или нейните соли.

 Още за ефективното лечение на бъбречнокаменната болест можете да прочетете ТУК

 

 

 

 

Коментари