Публикация

Д-Р ГАНЕВА ПРОВЕЖДА ИЗСЛЕДВАНЕ С ДОПЛЕР И ПО ЗДРАВНА КАСА

От началото на юни неврологът на Сити Клиник Варна д-р Даниела Ганева прави изследвания с дуплекс Доплер по Здравна каса. Изследването на артериите на врата и главата помага за преценка на риска от инсулт.


Доплеровата сонография се извършва от сертифициран специалист и помага за ранната диагностика на началните структурни промени в артериалната стена още преди сформинето на атеросклерозна плака и респективно – предприемане на превантивни мерки за евентуално развитие на мозъчно-съдова болест. Прилага се също при вече сформирали се атеросклеротични плаки и дава възможност за определяне на тяхната големина и структура и влиянието им върху кръвния ток в съответния артериален съд. 

Д-р Ганева провежда изследването в някои случаи, когато е нужна диагностика на  дисекация (разслояване) на стената на сънните артерии в областта на шията и за установяване на съдови аномалии и тромбози.

Методът се използва при също при мозъчни кръвоизливи, стенози на мозъчните съдове, тромбози или емболии.

Сити Клиник Варна разполага с висок клас дуплекс Доплер GE с висока разделителна способност и възможност за автоматично изследване на интима медиа индекс.

Изследването се провежда след предварително записване на час на телефони 0700 33 900 или 0892 202 080 в работните дни.

" }-->

Коментари