Публикация

Лечение на активно акне с Er:Glass 1540 лазер

За първи път в България в Хил клиник - Естетична дерматология се предлага КОМПЛЕКСНО лечение на активно акне чрез уникалната лазерна система ClearSkin - Er:Glass 1540 лазер.


Чрез синята си светлина неаблативният Er:Glass 1540 лазер въздейства едновременно антибактериално и балансирщо върху отделянето на себум. За разлика от други методи Clear Skin не просто разрушават бактериите, а и действа себумсупресиращо като връща акнеичната кожа обратно в нормалното й състояние.

Защо това е толкова важно?

Акнето по своята същност е възпалителен процес, който засяга множество клетки с развитието на бактерията Propionibacterium acnes и повишено производство на себум. То обхваща лицето, шията, гърдите, гърба, раменете и горната част на ръцете. Различните кремове, лосиони и дори медикаменти имат недостатъчен ефект при тежко акне. Освен проблеми в острата си фаза възпаленията засягат структури в дермата като след отшумяването им се образуват неравности по повърхността на кожата. Лечението на акне е дълъг и специфичен процес, успехът на който зависи от компетентността на лекаря и ангажираността на пациента. Но често дори при максимални усилия, положени от двете страни, резултатите не са задоволителни. Факт е, че само борбата с бактериите не е достатъчна, важно е кожата да се оздрави отвътре, да се преустанови прекомерното образуване на себум и свръхомазняването. Clear Skin чрез дълбочината на проникване в кожата, контактно охлаждане, вакуум и фокус върху водата около мастните жлези успява да постигне именно това!

Какви са резултатите?

Само за 4-6 процедури с лазер кожата е значително успокоена, подтиснато е прекомерното омазняване, няма пъпки, кисти, запушени мастни жлези, папули.

Лечението е значително по-бързо и ефективно от обичайните антибиотични терапии, като няма тяхните нежелани странични ефекти. Благодарение на охлаждането и вакуума лазерът таргетирано въздейства върху обхваната от акне зона. Подобрението е над 80% при всички форми на acne vulgaris.

Процедурите с Clear Skin са революционен начин да се третира акнето в дълбочина като се остави епидермиса непокътнат. Състоянието се овладява дълготрайно, кожата е чиста и повърхността й остава гладка.

За безплатна първична консултация с дерматолог по повод лечение на акне се свържете с нас на 02/439 3131, за да предложим удобен ден и час.

Коментари