Публикация

Кампания за събиране на средства за неосигурени пациенти


Ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски ” в Плевен откри фондонабирателна кампания под мотото „Лечение без бариери”. 

Инициативата  цели да се набират средства за лечението на неосигурените пациенти, които се приемат  в университетската болница. 

Доц.д-р Димитър Стойков, изпълнителен директор на УМБАЛ-Плевен, поясни,че там годишно се лекуват над 800 здравно неосигурени пациенти с много тежки усложнения. Оттам и средствата за лечението им нарастват драстично, а болницата трупа дългове, защото никой не покрива тези загуби. 

Затова идеята е да се обособи фонд, в който всеки желаещ може да дарява средства, които ще се изразходват единствено и само за лечение на тези болни.  Със средствата ще се покриват здравните осигуровки  на тези пациенти за 36 месеца, а така нуждаещите се от лечение ще могат да възстановят правата си на здравноосигурени и ще могат да ползват пакета от услуги, които се финансират от касата.
Събрани са над 2800 лв., като 1000 лв. са дарени от първата частна болница в Плевен МБАЛ-Авис Медика, още 500 лв. от ин витро центъра, както и от народни представители от региона.

 

Коментари