Публикация

Д-р Димитър Делков: Уроинфекциите засягат по-често жените (ВИДЕО)

Д-р Димитър Делков: Уроинфекциите засягат по-често жените (ВИДЕО)

Д-р Димитър Делков, Клиника по урология, УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив:

 

Инфекциите на пикочните пътища обикновено засягат хора от всички възрасти, но с годините заболяемостта се увеличава. Това се дължи на промените в имунологичния статус на организма, както и на появата на различни придружаващи заболявания.

Симптомите при протичащата с оплаквания уроинфекция - температура, втрисане, парене, дискомфорт при уриниране, често уриниране, чувство на недоизпразване на пикочния мехур, са в зависимост от това дали локализацията е в горните или долните пикочни пътища.

 

Имаме достатъчно опит с препарати като „Урокомфорт“, които показват много добро клинично приложение най-вече при неусложнените инфекции на пикочните пътища. 

 

 

В две капсули „Урокомфорт“ се съдържат стандартизирани екстракти от:

  • червена боровинка 600 мг (60 мг РАС);
  • Д-маноза 100 мг;
  • коприва 100 мг.

Трите съставки действат синергично по различни механизми за предотвратяване на прикрепването на бактериалния причинител към уроепитела, потискат бактериалната активност и възпалителните процеси.

 

Д-манозата е изключително важна съставка, която блокира фимбриите (пипалата), с които Ешерихия коли се прикрепва към уроепитела. Тази важна съставка има дозозависим ефект (т.е. колкото повече молекули се съдържат в урината, толкова повече бактерии ще бъдат блокирани и впоследствие изведени от организма). При една стабилна инфекция (когато в един милилитър урина има десет на пета бактерии) фимбриите по тяхната повърхност ще бъдат десет по три на десета степен.

 

Копривата повлиява възпалителните процеси и има бактериостатично действие в уринарния тракт.

Лекото диуретично действие ускорява извеждането на инфектираната урина

Предимството е, че може да се използва от пациенти, за които е противопоказано използването на антибиотици или други съставки - бременни и кърмачки, хора с някои придружаващи заболявания. Приема се два пъти дневно по една капсула, като повлиява много добре клиничните оплаквания в период от 7 до 10 дни. Една опаковка е достатъчна за месечен прием, като по този начин освен острия период на уроинфекцията повлиява и латентните форми на патогените.

 

Идеален е и за профилактика на уроинфекциите, като помага за предотвратяване на рецидиви. 

Коментари

Анонимен
24 ное 2019 22:51

:( Разочароващ