Публикация

Д-р Димитър Делков: Уроинфекциите засягат по-често жените (ВИДЕО)

Инфекциите на пикочните пътища са едни от най-разпространените възпалителни заболявания в човешкия организъм. Те се дължат на бактериални и небактериални причинители или вируси.

 


Д-р Димитър Делков,

Клиника по урология, УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив

Инфекциите на пикочните пътища обикновено засягат хора от всички възрасти, но с годините заболяемостта се увеличава. Това се дължи на промените в имунологичния статус на организма, както и на появата на различни придружаващи заболявания.

 

Симптомите при протичащата с оплаквания уроинфекция - температура, втрисане, парене, дискомфорт при уриниране, често уриниране, чувство на недоизпразване на пикочния мехур, са в зависимост от това дали локализацията е в горните или долните пикочни пътища.

 

Имаме достатъчно опит с препарати като „Урокомфорт“, които показват много добро клинично приложение най-вече при неусложнените инфекции на пикочните пътища. 

 

В две капсули „Урокомфорт“ се съдържат стандартизирани екстракти от:

 

•        червена боровинка 600 мг (60 мг РАС)

•        Д-маноза 100 мг

•        коприва 100 мг

 

Трите съставки действат синергично по различни механизми за предотвратяване на прикрепването на бактериалния причинител към уроепитела, потискат бактериалната активност и възпалителните процеси.

 

Д-манозата е изключително важна съставка, която блокира фимбриите (пипалата), с които Ешерихия коли се прикрепва към уроепитела. Тази важна съставка има дозозависим ефект (т.е. колкото повече молекули се съдържат в урината, толкова повече бактерии ще бъдат блокирани и впоследствие изведени от организма). При една стабилна инфекция (когато в един милилитър урина има десет на пета бактерии) фимбриите по тяхната повърхност ще бъдат десет по три на десета степен.

Копривата повлиява възпалителните процеси и има бактериостатично действие в уринарния тракт.

 

Лекото диуретично действие ускорява извеждането на инфектираната урина.

 

Предимството е, че може да се използва от пациенти, за които е противопоказано използването на антибиотици или други съставки - бременни и кърмачки, хора с някои придружаващи заболявания. Приема се два пъти дневно по една капсула, като повлиява много добре клиничните оплаквания в период от 7 до 10 дни. Една опаковка е достатъчна за месечен прием, като по този начин освен острия период на уроинфекцията повлиява и латентните форми на патогените.

 

Идеален е и за профилактика на уроинфекциите, като помага за предотвратяване на рецидиви. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" }-->

Коментари

24 ное 2019 22:51
Анонимен
24 ное 2019 22:51

:( Разочароващ