Публикация

Безплатни прегледи в болница "Вита"

Болница "Вита" стартира месечна кампания с безплатни прегледи за хернии на предната коремна стена, хемороиди и калкулозен холецистит (камъни в жлъчния мехур).


Болница "Вита" стартира месечна кампания с безплатни прегледи за хернии на предната коремна стена, хемороиди и калкулозен холецистит (камъни в жлъчката). 

 Безплатните прегледи ще се проведат през юли в Многопрофилна болница за активно лечение "Вита" (София, ул. Драговица №9) по следния график:

   вторник: 14:00-18:00 ч.

    петък: 14:00-18:00 ч.

Телефони за записване на час за безплатна консултация: 02/960 49 50 или 02/960 49 51.

 Защо хернията трябва да се лекува?

Хернията е социално значимо заболяване, което се среща при около 2% от хората навсякъде по света. Тя може да се появи и при мъже, и при жени, във всяка възраст, като може да бъде открита както при новородено, така и при много възрастен човек. Най-често срещаните хернии са тези на коремната стена и в частност слабинните. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от „заклещване“, което застрашава пациента с различни усложнения. Във „Вита Херния Център” приоритетно се прилагат световноутвърдени практики и иновативни хирургични техники.

Какво представлява ултразвуковото лигиране на хемороидални артерии?

Нов, минимално инвазивен подход за лечение на хемороиди, който не налага обща анестезия. Подходът избягва много от проблемите, свързани с алтернативните лечения, като например необходимостта от рязане и дългия период на възстановяване.

 Как ще ми помогне методът на ултразвуково лигиране на хемороидалните артерии?

Това е първият метод, който с помощта на минимално инвазивни хирургични техники лекува източника на хемороидалната болест без хирургична ексцизия или бандиране (връзване с ластик).

 Колко време трае процедурата? Налага ли се хоспитализация? Кога мога да се върна на работа?

Процедурата може да продължи и само 20 мин. Повечето пациенти изпитват съвсем незначителна болка и дискомфорт и се връщат на работа още на следващия ден.

 От какви грижи ще се нуждая преди, по време и след процедурата? Какви лекарства ще ми бъдат предписани?

Вашата възраст, тегло и физическо състояние са от значение за медикаментозното лечение и съответно необходимите грижи по време и след процедурата. Резултатите са различни при всеки, но обикновено след интервенцията се изписват обезболяващи лекарства, които са в минимално количество и се приемат за ограничен период от време.

 

За допълнителна информация, посететe сайта на болница "Вита" www.vita.bg

Коментари