Публикация

Тонове капачки осигуриха важна апаратура за АГ болницата

Кампанията е инициирана от сдружение “Аз вярвам и помагам”


Мобилна аспирационна система ще бъде дарена на отделението по неонатология в СБАГАЛ "Проф.д-р Димитър Стаматов – Варна" на 14-ти юли, научи Moreto.net. 

Апаратурата е осигурена чрез средства, събрани от рециклирани капачки. Тоновете пластмаса са дарявани в продължение на месеци от хора от цялата страна. Инициативата за кампанията е на сдружение „Аз вярвам и помагам".

Участниците в благотворителната инициатива са десетки хиляди. Капачки са събирани в повече от 60 детски градини и ясли, над 20 училища, офиси, общински и държавни институции, заведения, хотели, магазини, оптики, салони за красота, транспортни фирми, куриерски фирми, супермаркети, ароматизиращи компании и много други. Освен от Варна дарителите са още от Аксаково, Добрич, Шумен, Търговище, Разград, Попово, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Русе, Силистра, Обзор, Слънчев бряг, Златни пясъци, а дори и от Виена, Лондон и много други.

„Началото на кампанията е поставено през ноември 2015 година като до месец май 2016 година, когато предадохме първото събрано количество, успяхме да достигнем 4 300 кг. пластмасови капачки. 4 тона пластмаса не отиде на бунището като отпадък, а беше предадено на завод за рециклиране, след което то ще бъде превърнато в пластмасата, която ще срещнем отново в ежедневието си.", разказа за Moreto.net председателят на сдружението Владислав Николов.

Изборът на нужната апаратура е направен след консултация за нуждите на отделението.

„Сдружение „Аз Вярвам и Помагам" цели подпомагане на дейностите в сферата на екологията с висока степен опазване и защита на околната и природната среда, която ни заобикаля и е източник на всичките ни нужни ресурси за да съществуваме. По-конкретно мотивация на всички хора да събират стотиците ненужни пластмасови капачки, които ползват в своето ежедневие, които да предаваме за рециклиране, а паричните средства да се оползотворяват за значимите нужди, които касаят цялото ни общество. 

Сдружението цели още утвърждаване на гражданското общество като истинско цяло, обединено в каузата „За доброто" и подпомагане на личното образование на всяко дете, подрастващ, младеж или родител като пример за възпитание в постигането на успех когато сме заедно. Възпитанието на всяко дете да пази природата като не изхвърля безразборно използваните пластмасови капачки в природата, а ги събира с мисъл, че ще помогне на общата кауза.", сподели още Николов.

Коментари