Публикация

Д-р Светлозара Махлянска е физиотерапевт

В МБАЛ-Белене работи отделение по физиотерапия и рехабилитация


„Завършила съм медицина през 1983 година. Четири години по-късно защитих специалност. Имам сертификати за лазертерапия, за здравен мениджмънт и още редица други, необходими за практиката ми. Обичам професията си и се радвам, че мога да я практикувам. Работила съм на много места. В Белене съм от 2011 година. Освен в болницата, където съм и началник-отделение Физиотерапия, работя и към Медицинския център.
Физиотерапията помага при лечението на редица заболявания. Относно болничната физиотерапия – приемаме по клинични пътеки, които лекуват опорно-двигателен апарат, периферна и централна нервна система – това са инсултите, болките в кръста, радикулитите и популярните неща, от които почти всеки човек страда. В Медицинския център – по всякакви нозологии при деца и възрастни, т.е. всякакви проблеми – и на опорно-двигателния апарат, и неврологични, и бронхопневмонии, и на дихателната система, и кожни проблеми.
Екипът е чудесен. Имаме масажен кабинет, прилагаме и водно лечение. Разполагаме с пълния набор модерна, съвременна апаратура. Хората тук, в Белене могат да намерят ниво и качество на обслужване, съпоставимо с общински и областни болници в страната.”

Коментари