Публикация

Бейби бум в Университетска болница „Дева Мария” след старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас”

Само за първите два месеца от старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас“ над 200 бременни жени родиха в болницата във Ветрен и броят им непрекъснато расте.


Само за първите два месеца от старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас“ над 200 бременни жени родиха в болницата във Ветрен и броят им непрекъснато расте.

Оказва се, че от възможността да родят безплатно в Университетската болница са привлечени не само бъдещи майки от цяла Бургаска област, но и бременни от Ямбол, Стара и Нова Загора, дори от Бяла Слатина, Хасково, Кърджали, Златоград.     

Голяма част от тях обосновават избора си с професионализма на лекарите в Родилно отделение и Отделението по неонатология, както и с добрите условия в болницата и вниманието, което получават. 

„Разбрах за кампанията за безплатно раждане и дойдох да родя в „Дева Мария“, разказва 28-годишната Надя Ъкова от Ямбол и допълва: „Доволна съм от целия персонал. Първото си дете родих в Ямбол и мога да направя сравнение – тук условията са много по-добри, по-ново е, апаратурата е по-модерна”.

„Въпреки че беше почивен ден, когато родих, ме наблюдаваха редовно, мериха температурата ми, следиха състоянието ми, даваха информация за бебето”, споделя Стойка Славкова от Елхово.

„При първото секцио ми дадоха бебето чак на четвъртия ден. В „Дева Мария“ ни раздвижи рехабилитаторка, станах бързо след операцията и не ме боли толкова. Така мога да се грижа за детето си часове след раждането, което за мен е най-важното“, допълва щастлива Мирослава. 

„Родих първото си дете преди 6 години, скоро след като отвори болница „Дева Мария”. Останах с прекрасни впечатления. Второто си дете също избрах да родя тук и за третото нямах никакви колебания. Нищо не платих, въпреки че родих секцио, защото д-р Ангелов, който беше изборът ми за лекар, се случи на смяна. Кампанията ви за безплатно раждане е чудесна. Много хора, които нямат финансови възможности, ще могат да се възползват”, споделя 33-годишната Албена Моллова от Елхово.

Щастлива, че гушка бебето си Наталия още в Родилна зала, първата родилка от кампанията Александра Рангелова е категорична: „Направих най-добрият избор да родя в „Дева Мария”!

По време на раждането присъства и сестрата на Алекс – Десислава, която също не пести благодарности:

„Условията са прекрасни – всичко е чисто, подредено, ново. Не видях никъде нещо изкъртено да има, както е в държавните болници – паяжини и разни други неща. Екипът е прекрасен – човешко отношение, никой не се кара, всичко обясняват спокойно”.

Бумът на ражданията по никакъв начин не се отразява на качеството на предоставяната услуга, категоричен е началникът на Родилно отделение на болницата д-р Валентин Ирмов. Като доказателство за думите му, д-р Ирмов се отзовава на раждане дори вечерта на рождения си ден, когато е в почивка.       

„Обадиха ми се към 20.15 часа и се разбрахме до час да сме в болницата. Жената беше с 2-3 см разкритие и в рамките на 3 часа роди, и то голямо бебе – 4200 гр, 52 см. Въпреки че се беше настроила за секцио заради едрия плод, я убедих да роди нормално”, казва опитният акушер-гинеколог.

„Чувствам се прекрасно, усмихната съм още на първия ден след раждането”, споделя доволна от избора си Таня.

„Направихме едно добро за младите семейства, като им осигурихме равен достъп до нашите първокласни специалисти, апаратура и условия. Така те имат възможност да дадат най-добрия старт на бебето си в една европейска болница, а средствата, спестени от самото раждане, да ги инвестират в детето”, коментира основателят на болницата Семир Абумелих.


Коментари

Браво! д-р Ирмов за пореден път доказва,че е на първо място професионалист!