Публикация

Не пийте вода от чешмата - носи смъртоносни болести

Българската чешмяна вода е опасна за здравето - пише Дейли мейл


Престижното британско издание "Дейли мейл" публикува списък на страните, в които чешмяната вода не е годна за пиене. Не просто диария може да предизвика опасната вода, пишат от таблоида, но и холера, коремен тиф, дори  хепатит.

Европейските страни, в които чешмяната вода е опасна, според "Дейли мейл" са:

България, Албания, Азербейджан, Молдова, Армения,Естония,Босна и Херцеговина, Грузия, Казахстан, Кипър, Косово, Литва, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия и Черна гора.

Авторите подчертават, че дори малки количества от опасната вода могат да застрашат здравето и живота, затова съветват британците, пътуващи до държавите от "черния списък" да не консумират чешмяна вода, а само и единствено бутилирана.

От изданието изнасят и позитивен списък на страните с безопасна вода и това са:

Австрия, Великобритания, Андора, Гибралтар, Гърция, Дания, Исландия, Люксембург, Ватикана, Белгия, Чехия,  Македония, Малта, Монако, Норвегия, Полша, Сан Марино, Финландия, Франция, Швейцария, Швеция, Словения, Лихтенщайн, Люксембург, Холандия.

"Дейли мейл" изнася графична карта, на която са отбелязани местата в Европа и съответно - къде може и къде не може да се пие чешмяна вода.

Вижте още:

Кои са най-опасните болестотворни бактерии в плувните басейни (ВИДЕО)




Коментари

Милен  Цветанов
13 юли 2016 10:05

Понеже съм бил в доста европейски столици може би чиста и свежа като в София е водата във Виена и Любляна, Словения, в Женева и Лозана в Швейцария, не е лоша и в Берлин. В Рим не е приятна, в Париж, Будапеща и Истанбул също.

Милен  Цветанов
13 юли 2016 09:54

Водата от повечето чешми в София си е кристално чиста, свежа и студена. Разбира се в интерес на истината все още на някои места предимно в центъра, където водопроводната мрежа е от поне 30-40 години има замътняване. Поздрави и използвайте японската техника за здраве и дълголетие. След ставане от сън изпивайте по 500 милилитра или две чаши студена вода. Върши чудеса! Хубав ден!

Стана ми интересно как единия от вас вярва,че пие чиста вода от Рила а другия се засяга на родно място или адресна регистрация :-) ,но истината за водата във водопроводната мрежа в България е само една-тя е ужасно мръсна без значемие от къде извира тя за съжаление достига до нас по един и същи начин-ужасно стара ВИК инсталация!

Милен  Цветанов
12 юли 2016 20:59

Г-жо Михалкова, в нито едно изречение не съм намекнал, че София е цяла България. Просто хората в столицата имат късмета, че пият вода от Рила и за това е толкова свежа и чиста. Дано съвсем скоро водата в татковината ни стане толкова приятна, че с удоволствие да се пие. Лека вечер!

В София може и да става за пиене, ама я вижте в малките градове. България не е София, драги ми господине!!!

Милен  Цветанов
12 юли 2016 12:21

ООО, я стига с тия тинтири-минтири срещу чешмяната вода! В София си е перфектна и е наистина една от най-добрите в Европа. Пия я по няколко пъти на ден от 36 години и съм си екстра! Вода макар и минерална, която за литър или литър и половина в магазина е 1 левче и повече си е живо обирджийство и печатница за пари, за чието съществуване не искам да съдействам. Ясно е, че става въпрос за верига от маймуни на клона, които трябва да богатеят безспирно. Според мен реалната цена за минерална или трапезна вода на литър в магазина е 15-20 ст. и то като се вкл. пластмасата, пречистването на водата, осмозата и някаква нормална допустима печалба за производител и търговец.

Аз в България само в София пия от чешмата. Другаде не смея и купувам минерална.

Албена Хюбнер
12 юли 2016 11:05

И на мен ми беше странно, в Гърция всички предупреждават да не се пие вода от чешмата,

по-странна статия не съм виждал. Водата във Франция определено не става за пиене и не се пие, докато в България много хора цял живот пием от чешмата. Дейли Мейл - известен сериозен и достоверен източник