Публикация

Официално откриване на футболния терен на Детската футболна школа „Надежда“

Премиерът Бойко Борисов и областният управител на София град - Веселин Пенев официално откриха новопостроения футболен терен и прилежащата към него инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София, изградени с финансовата подкрепа на Актавис.


На 10 юли премиерът Бойко Борисов и областният управител на София град - Веселин Пенев официално  откриха  новопостроения футболен терен и прилежащата към него инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София, изградени с финансовата подкрепа на Актавис.


Проектът се реализира по идея и стратегия на Ивайло Паргов - изп. директор на Детска Футболна Академия „Надежда“, с финансовото дарение на Актавис ЕАД, в партньорство на ОСК „Локомотив“ София и ФК „Локомотив София 1929“.


Основната цел на проекта, който стартира през ноември 2015 г. е създаване на подходящи условия и подпомагане на дейностите, които ще мотивират децата и юношите на ФК „Локомотив София 1929“да тренират по-усилено, да бъдат мотивирани за спорт, здрави, амбициозни.

На церемонията присъства лично премиера г-н Бойко Борисов, който благодари на всички, които са се наели да обновят базата. “Благодаря на Актавис, че освен бизнеса, който правят в България, влагат и в спорта и българските деца. Благодаря ви!", каза той по време на откриването.

Горд и щастлив съм, че предоставяме на децата на „Локомотив“ София подходящи условия за техните пълноценни тренировки“,  каза на откриването Питър Бергуист, който присъства на церемонията от името на Актавис.  „Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България и сред световните лидери в нашата индустрия. За нас най-важно е здравето на хората, от изключително значение за нас като социално-отговорна компания е здравето на младите хора. Спортът е единственият начин децата ни да растат здрави, да бъдат далече от негативните изкушения на съвременния свят и да възпитават в себе си всички важни житейски качества, на които само спортът може да ги научи. Убеден съм, че с този проект младите хора на България ще растат здрави, амбицирани, търсещи победа и спортна реализация“, допълни Питър.


„Спомням си през 1994 г., когато ви бихме 4:0 на световното първенство. Казах си - трябва да направим нещо за българския футбол", пошегува се той към г-н Борисов . „Хвалите се с победата през 1994-а, но шведския посланик Стен Аск знаете ли колко пъти съм го бил на футбол", му отговори премиерът в типичния си стил.

Ивайло Паргов, изпълнителен директор на ДФА „Надежда“ каза повреме на церемонията:

„Изключително съм щастлив и сърдечно благодаря на Актавис, че одобри предложения от мен проект и новият терен вече е факт. Сърдечно благодаря и на Иван Василев за неговата готовност, огромно желание и помощ за реализацията. Твърдо вярвам, че това е успешният модел за възраждане и развитие на детско-юношеския футбол в България - отлично разработена концепция, която успешно да бъде защитена пред бизнеса и отличен партньор, който да вярва и помага в бъдещия успех. Ние имаме всичко това и се надявам, че ще бъдем само един от примерите за отлично сътрудничество между футболните професионалисти, отговорния бизнес и спортните клубове у нас. Ще положим всички усилия детско-юношеската школа на ФК „Локомотив София“ да бъде възродена и да се радва на много момчета и много успехи на терените“.

Питър Бергуист беше обявен за почетен президент на школата на „Локо" и получи почетен плакет от клуба. Той допълни, че очаква резултати още следващата седмица, когато започва световното първенство по футбол за деца и юноши в Гьотеборг. Благодарение на Актавис  децата на Локо ще участват за първи път в доста трудна група, в съревнование с  два шведски и един финландски отбор.

 Стискаме им палци за добро представяне!

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика здраве подкрепа деца спорт лечение помощ дарение Актавис ACTAVIS спонсор спонсорство

Коментари