Злобата съкращава живота, сексът лекува
Лични истории
Лични истории
Страница
Злобата съкращава живота, сексът лекува

Злобата съкращава живота, сексът лекува

Това казва уважаваният от всички кардиохирург проф. Чирков

Проф. Чирков прави дългогодишни изследвания на дълголетието и направените изводи коментира като лекар.                                                                                                                      Ето какво споделя именитият български специалист пред "България днес": "Всеки от нас, когато е в стрес, когато е сприхав, злобен и обладан от желание да мъсти, вдига кръвното, появяват му се сърдечни болести - всичко това е реакция на мозъка. Той се сърди, че не го оставяме на спокойствие да си върши работата, за която е предназначен, а го товарим с толкова отвратителни качества, които са дело на дявола. И знаете ли, хората, които се усмихват най-малко по 20-30 пъти на ден, полагат усилия да бъдат любезни, живеят с 12-13 години по-дълго от вечно мърморещите. И това трябва да се има предвид."

и още:

"Правенето на любов винаги е полезно!  Това е и лекарство. Мога да се похваля, че за моите 78 години никога не съм имал проблем с потентността."

Дългогодишната практика на именития медик го среща с различни хора, които той изучава и като кардиоспециалист, и като познавач на връзката между емоциите и здравето, затова извежда следния извод, който всеки от нас трябва да запомни:

"Заключението, което правят , е, че човек, който изпитва злоба, завист и желание за мъст, гони кариера, която е без особена полза за обществото, а за лична изгода, умира много по-рано или се разболява от високо кръвно налягане, появяват се сърдечни проблеми, покосяват го инфаркти, инсулти и левкемии... Всъщност такъв човек трудно изпитва радост"Мнения