Публикация

Злобата съкращава живота, сексът лекува

Това казва уважаваният от всички кардиохирург проф. Чирков


Проф. Чирков прави дългогодишни изследвания на дълголетието и направените изводи коментира като лекар.                                                                                                                      Ето какво споделя именитият български специалист пред "България днес": "Всеки от нас, когато е в стрес, когато е сприхав, злобен и обладан от желание да мъсти, вдига кръвното, появяват му се сърдечни болести - всичко това е реакция на мозъка. Той се сърди, че не го оставяме на спокойствие да си върши работата, за която е предназначен, а го товарим с толкова отвратителни качества, които са дело на дявола. И знаете ли, хората, които се усмихват най-малко по 20-30 пъти на ден, полагат усилия да бъдат любезни, живеят с 12-13 години по-дълго от вечно мърморещите. И това трябва да се има предвид."

и още:

"Правенето на любов винаги е полезно!  Това е и лекарство. Мога да се похваля, че за моите 78 години никога не съм имал проблем с потентността."

Дългогодишната практика на именития медик го среща с различни хора, които той изучава и като кардиоспециалист, и като познавач на връзката между емоциите и здравето, затова извежда следния извод, който всеки от нас трябва да запомни:

"Заключението, което правят , е, че човек, който изпитва злоба, завист и желание за мъст, гони кариера, която е без особена полза за обществото, а за лична изгода, умира много по-рано или се разболява от високо кръвно налягане, появяват се сърдечни проблеми, покосяват го инфаркти, инсулти и левкемии... Всъщност такъв човек трудно изпитва радост"Коментари