Публикация

Антиоксиданти помагат при повишен холестерол

Антиоксиданти помагат при повишен холестерол

„Ресвирол“ може да се приема и като профилактика от млади хора без заболявания, тъй като снижава нивото на свободните радикали, подобрява циркулацията на кръвта и клетъчния тонус

 

От години вече много се говори и пише за свободните радикали, знае се, че те имат основна роля за развитие на различни болестни процеси в организма – сърдечно-съдови, белодробни, ракови заболявания. Сред моите клиенти в аптеката преобладават най-вече хора с различни сърдечно-съдови проблеми и затова е важно те да знаят, че свободните радикали се свързват с появата на високо кръвно налягане, повишен холестерол, по-лесно отлагане на плаки по съдовете, запушването им, което може да доведе до инфаркт или инсулт.

 

„Врагове“ на свободните радикали в тялото са антиоксидантите, това са субстанции, които в днешно време, за съжаление, не можем да си набавим само по естествен път, чрез различни продукти, в които се съдържат – плодове и зеленчуци на първо място. Причината е, че в съвремието много малко хора се хранят балансирано – по различни причини. Доказано е в същото време вече, че най-силният антиоксидант е ресвератролът. Той противодейства на свободните радикали, запазва еластичността на клетките и така на практика забавя стареенето им, което се отразява като цяло на състоянието на организма.  Така че аз препоръчвам приема на ресвератрол като хранителна добавка преди всичко на хората с повишен холестерол.

Ресвирол - еликсир на дълголетието
Resvirol съдържа мощния антиоксидант ресвератрол, който забавя стареенето на клетките.

 

Вече от няколко години работя с препарата „Ресвирол“, който може да се приема и като профилактика, от млади хора без заболявания, тъй като снижава нивото на свободните радикали,  подобрява циркулацията на кръвта и клетъчния тонус. А тези от пациентите, които са го приемали по-дълго, съобщават за добър ефект, по-специално по отношение на намаляване на нивата на холестерола. Предлагаме го и при жлъчни и чернодробни проблеми. Този препарат е подходящ и при алергии, паралелно с другите предписани лекарства. В момента съм с впечатление, че сякаш всеки трети има астматичен респираторен проблем.  При заболявания на костно-ставния апарат и алцхаймер също съветвам пациентите да приемат тази хранителна добавка като средство, което прочиства съдовете. Препаратът няма странични действия, но не го предлагам на хора, които взимат медикаменти за разреждане на кръвта и ибупрофен.

 

Хората често очакват, че ако изпият няколко хапчета, всичко ще се оправи. Обяснявам им, че по принцип хранителните добавки трябва да се приемат поне три месеца, за да имат ефект. Освен това голямо значение има промяната в начина на живот, храненето, антистрес активностите. Но това е и въпрос на възпитание, на култура. Аз се опитвам винаги да говоря с хората в аптеката, да им дам повече информация, да ги насърчавам да са по-отговорни към здравето си. Защото само с хапчета, без промяна в храненето или изобщо в режима на живот, препоръчан от лекаря, не става. Ненапразно се казва: „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.“

 

Магистър фармацевт Веселин Орозов, аптека “АиВ“, Дупница 

" }-->

Коментари