Публикация

ДАРЕНИЕ ЗА НЕОНАТОЛОГИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СБАГАЛ „ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР СТАМАТОВ“ ЕООД ГР.ВАРНА

Две инфузионни помпи бяха дарени на варненската АГ болница


Фондация „Нашите Недоносени Деца“ дари две инфузионни помпи /перфузори / на неонатологичното отделение във варненската АГ-болница „Проф.Д-р Димитър Стаматов“.
До 28 март 2016 г. в болницата са поели първата си глътка въздух общо 517 бебета, като от тях недоносените са 64. През интензивното отделение на неонатологията са минали общо 39 бебета, като най-малкото в момента отглеждано бебе е момченце, с тегло 530 грама.
Своите благодарности за дарението изразиха д-р Снежинка Цветкова – началник на неонатологичното отделение, и доц.Емил Ковачев – управител на СБАГАЛ „ Проф.Д-р Димитър Стаматов“ гр.Варна.
Перфузорът е апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за Речник парентерално хранене. По време на работа може да бъде извършвана корекция на дозата на внасяното лекарствено вещество. Има възможност за едновременно прилагане на няколко лекарствени вещества. Перфузорът има алармена система и при проблем или при завършване на медикамента, перфузора алармира персонала.
Средствата за апаратурата бяха дарени на фондацията от Частна Целодневна Детска Градина „ Д-р Мария Монтесори“ – гр.Варна. Те са събрани по време на ежегодна коледна инициатива в градината, като всяка година средствата са предназначени за различни благотворителни инициативи. Дарението беше направено в присъствието на г-жа Анастасия Станчева – координатор на Фондация „Нашите недоносени деца“ за гр. Варна, г-жа Катерина Филева – директор , и на г-жа Галина Стоянова – управител на ЧЦДГ „ Д-р Мария Монтесори“ гр.Варна, които тази година се довериха на нашата фондация и заедно с дечицата от градината и техните родители решиха да помогнат на недоносените бебета.

Коментари