Публикация

Наш уникален учебник учи студенти по рехабилитационна медицина на няколко континента

Под редакцията на проф. Тройчо Троев, ВМА


Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към Военномедицинска академия за пореден път доказа професионализма на специалистите, които работят в нея.

Само няколко месеца след като от печат излезе „Основи на лазерната терапия” – книга, единствена по рода си в България и написана от  професор Георги Георгиев, д.м.н. и доктор Мимоза Георгиева – част от екипа на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина, сега литературният пазар у нас се обогати с нов, уникален учебник – „Основи на физикалната и рехабилитационна медицина”.

Помагалото, което е предназначено за студентите, на които се преподава физикална и рехабилитационна медицина на английски език, е под редакцията на проф. д-р Тройчо Троев, д.м.н. – началник на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към Военномедицинска академия, и професор Янис Папатанасиу.

Професор Троев не скри задоволството си от факта, че в написването му се е включил сериозен колектив, не само от България, но и от чужбина. Сред авторите има изтъкнати специалисти от Италия и САЩ.

В учебника са включени абсолютно всички раздели на физикалната медицина, както електролечението, така и физикалното лечение при редица социално значими заболявания, обясни още той и изтъкна:

Досега няма издаван такъв учебник. Всички хора, които са участвали в създаването му, са го получили и те също ще преподават по него – и колегата от САЩ, и от Заир, Африка.

У нас помагалото ще влезе в употреба в Софийския университет „Свети Климент Охридски” и в Медицинския университет в град Плевен.


Коментари