Публикация

Мъже, внимавайте: стресът пречи на секса

Проблемите в сексуалното общуване често са на психична основа, предупреждава д-р Тодор Пепелджийски


Приблизително всеки пети мъж, който съобщава  за проблеми в сексуалното общуване, страда от преждевременна еякулация - обяснява д-р Тодор Пепелджийски, специалист по диагностика и лечение на хламидиални, уреаплазмени и трихомонални инфекции на половите пътища при мъже. Обикновено това са мъже в репродуктивна възраст, добре образовани и с позиции в обществото. Сексуалните проблеми могат да се дължат на  психологични проблеми или на различни съпътстващи заболявания – диабет, хронични възпаления на уретрата, ендокринни нарушения, свързани с щитовидната жлеза и с хипофизата.


Психичните проблеми често са причина за преждевременна еякулация, подчертава д-р Пепелджийски. Срещат се при мъже, които не са имали задоволителен дълготраен полов акт, били са подложени на психична травма в детска възраст или по-късно стресът от работната среда е оказал влияние.

Органичните проблеми, които водят до преждевременна еякулация, са възпалителните заболявания на мъжката полова система, като простатит и уретрит. Голяма част от тези инфекции не са били диагностицирани навреме, други пък са били установени, но не са проведени нужните терапевтични курсове и наблюдение на пациентите. Така с времето заболяванията остават неизлекувани и се превръщат в хронични. Не на последно място голям е делът на метаболитните болести като диабет и затлъстяване, водещи до преждевременна еякулация.

Четете още по темата на сайта ни jivotatdnes.bg

Кабинетът на д-р Тодор Пепелджийски се намира в сградата на Медицинския институт на МВР. Още статии и съвети от д-р Тодор Пепелджийски четете в профила му в социалната платформаза здраве CredoWebПациентите могат да получат препоръки и терапия на бъбречнокаменна болест (уролитиаза), лечение на еректилна дисфункция.

Телефон за контакт: 02/9821301

Коментари