Публикация

По празниците яденето да е с мярка

У нас всяко празнуване се свързва с колкото може повече ядене и пиене. А през зимата масата рядко остава без туршия, без тлъсти меса и дреболии и други „деликатеси”, които изобилстват на сол и холестерол. Това е вредно дори за здравите, а какво остава за хората, които вече имат сърдечно-съдови заболявания.


Това каза пред Хелт медия доц. Нина Гочева, национален консултант по кардиология, ръководител на клиника в Националната кардиологична болница.

„Не казвам, че тези пациенти трябва да се лишат от храната, която обичат, но всичко трябва да е с мярка. Няма нищо лошо да се изяде една не много тлъста пържола на скара с малко сол и 1–2 чаши червено вино, но човек трябва да знае кога да спре”, подчерта доц. Гочева.

Коментари