Публикация

Нови изследвания в Болница „Тракия" хващат всяка алергия

Алергиите са свръхреакция на имунната система към вещества, които традиционно не би трябвало да я провокират и които не застрашават организма на човек. Тези вещества се наричат алергени, а досегът на имунната система с тях може да доведе до обриви, кашляне, задух и др.




Някои алергични реакции могат да предизвикат сериозни проблеми за здравето на човек и да се стигне до хронични заболявания като астмата или до мигновена смърт - например ухапването от насекоми. Затова е изключитено важно да знаете дали организмът ви е алергичен към дадени вещества, както и кои са те.
Новите изследвания в болницата дават възможност това да стане без проблеми. Чрез тях може да се види дали проявявате непоносимост към инхалаторни алергени като тимотейка, ръж, бреза, див пелин или ви дразнят домашните любимци - котка, куче, коне. Също така лекарите могат да определят дали имате проблеми с алергените в храните като яйца, мляко, риба, пшенично брашно, ориз, соеви зърна, лешници, моркови, картофи, ябълки, месо и др. 
Особено полезни за летния период са изследванията, които показват дали плодовете и зеленчуците дразнят организма ви. Те могат да покажат дали крушите, мангото, пъпешите и прасковите са подходящи за вас. Изследванията могат да установят и проявата на алергии към подправки като кърито, кимиона, черния пипер, мащерката и ментата. Те ще ви кажат дали канелата, кафето и чаят са полезни за вас или ви пречат.
За повече информация за провеждането на изследванията може да се обадите на телефон -042/98 7777 или 042/987766.

Коментари