Публикация

Разширява се обхватът на сътрудничество между МУ-Варна и Медицинския университет в Санкт Петербург

Руските студенти бяха посрещнати с „Добре дошли" от Заместник-ректора по международно сътрудничество, акредитация и качество – проф. Тодорка Костадинова, д.и. и координатора на летните стажове в МУ-Варна – Сияна БойновскаСлед като 22-ма студенти от Москва получиха сертификати за успешно проведен двуседмичен стаж в МУ-Варна, за трети пореден път лятна практика в учебните и клинични бази на университета започнаха и студенти от Северозападен държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург. 

Руските студенти бяха посрещнати с „Добре дошли" от Заместник-ректора по международно сътрудничество, акредитация и качество – проф. Тодорка Костадинова, д.и. и координатора на летните стажове в МУ-Варна – Сияна Бойновска. 

Шестима студенти по медицина и шестима студенти по обществено здравеопазване ще се обучават под надзора на доц. д-р Бранимир Каназирев, доц. д-р Йото Йотов, доц. д-р Наталия Ушева и доц. Маринела Грудева. За първи път, в рамките на Работната програма за академичната 2015/2016 година, се осъществява и обмен на докторанти и специализанти. 

Двуседмичен стаж под ръководството на д-р Елица Хаджиева от Клиниката по ендокринология провежда докторантът Карен Григорян, който разработва дисертация на тема: „Тактики за преглед и проследяване на пациенти със заболявания на надбъбречната жлеза", а вече завърши практиката на специализанта по педиатрия Тамара Шабалина, която се обучаваше от доц. д-р Миглена Георгиева – ръководител на Втора детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина".

Ръководител на групата от Санкт Петербург е проф. д-р Наталия Петрова – Началник на Център за подготовка на програми за бакалаври, специалисти и магистри, специалист по организация на додипломното образование. В рамките на престоя си проф. Петрова ще проведе редица срещи и разговори с представители на ръководството, администрацията и преподавателския състав, на които ще се обсъдят сферите и възможностите за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството между двата университета.

" }-->

Коментари