Публикация

Антистрес за тялото и духа


Стресът и напрежението около Нова година може да се натрупа и да развали почивката.

Глътка свеж въздух
Колкото по-активни сте навън с толкова повече енергия ще разполагате. Свежият въздух ще стимулира мозъка и тялото. Ако има сняг може да пробвате пързаляне с шейни, кънки или да организирате бой със снежни топки, да направите снежен човек или да просто за поразходите пеша.

Планирайте предварително
Колкото се може по-рано е добре да напазарувате. Може да купите някои трайни продукти за празничната трапеза и др. Предварителната подготовка ще ви спести излишното напрежение в последния момент. Избягвайте да правите всичко минути преди началото на празненството.

Стартирайте нови традиции
Традициите са хубаво нещо, но тази година може да внесете и някаква промяна. Например измислете нещо, което да замести рутината в размяната на подаръци. Променете нещо в менюто за коледния обяд или забравете старите дрsзги с роднините, с които спорите за дреболии всяка година.

Отделете време за почивка
Поглезете се. Отидете на спа, на масаж или козметик, почетете приятна книга или др.

Подарете си време за себе си.

Наспете се
За да сте здрави по време на празниците, се уверете, че количеството сън е толкова, колкото ви е необходимо. Отделяйте време за кратки дремки през деня или си позволете поне веднъж да спите повече от обикновено.

Нека бъде светлина
Ако имате проблеми с настроението по време на мрачните зимни дни, се уверете, че сте си осигурили достатъчно светлина, дори и ако е изкуствена.

Правете това, което обичате

Отделете време за това, което най-много обичате – пейте, танцувайте, четете, рисувайте - всичко, което ви носи позитивни емоции. Бъдете изобретателни.

Коментари