Публикация

Холандска фондация направи поредно дарение на АГ болницата (СНИМКИ)

Лечебното заведение се сдоби с още 3 кувьоза, машина за рентгенови снимки и други


Холандската фондация „S.M.K.O.“ направи поредно дарение на СБАГАЛ „Проф.Д.Стаматов“ във Варна. То включва 3 кувьоза, 4 бебешки везни и 10 перфузора за интензивното неонатологично отделение, 2 монитора за наблюдение на основните жизнени показатели на оперирани пациентки за отделението по анестезиология и интензивно лечение, машина за проявяване на рентгенови снимки за рентгеновия кабинет, както и консумативи. Общата стойност на дарението е 23 580 лв. То е докарано безплатно от варненска фирма за международни превози.

Много сме благодарни за предоставените медицинска апаратура и оборудване. Те са много качествени и колегите предпочитат да работят с тях, каза управителят на АГ болницата доц. д-р Емил Ковачев.

 Щастливи сме, че можем да дарим още апаратура на варненското лечебно заведение, с което работим от години, споделиха представителите на фондацията Фред Рингс и Джеф Акерманс. Нашата организация е съставена от доброволци, отделящи от личното си време, за да съберат средства и да купят медицинско оборудване. За тях е много важно да видят резултата от труда си и да се убедят, че има смисъл да продължават, казаха още двамата холандци. Те обясниха също, че част от апаратурата е нова, останалата е втора ръка, но с много добро качество, което позволява експлоатацията в рамките на още 5 – 10 години. Представителите на фондацията обявиха също, че имат желание да доставят във Варна и термолегла, стига в АГ болницата да бъде изграден външен асансьор.

Снимки Пламен Гутинов

Кувьозите, дарени от холандската фондация, са жизненоважни за недоносените бебета.

В пресконференцията участваха управителят на АГ болницата доц. д-р Емил Ковачев(вдясно), Джеф Акерманс(до него) и Фред Рингс(вляво).

Коментари