ДОЦ. ДИМИТЪР КАЛЕВ КОНСУЛТИРА ПАЦИЕНТИ ЗА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ
29.07.16
Аджибадем Сити Клиник Варна
Аджибадем Сити Клиник Варна
Медицински център
ДОЦ. ДИМИТЪР КАЛЕВ КОНСУЛТИРА ПАЦИЕНТИ ЗА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

ДОЦ. ДИМИТЪР КАЛЕВ КОНСУЛТИРА ПАЦИЕНТИ ЗА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Специалистът по медицинска онкология доц.д-р Димитър Калев започна консултативни прегледи в Сити Клиник Варна. Той приема пациенти със съмнение за онкологични заболявания в сряда и петък от 14.30 до 16.30 ч. със записване на час.

Доц. Калев има дългогодишен опит в диагностиката и лечението на белодробните болести и в лекарственото лечение на различни видове рак. От 2008 до 2016 г. е ръководител на Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ "Св. Марина". Познат е в медицинските среди като лекар и учен с траен интерес към диагностиката и лекарственото лечение на солидни злокачествени тумори и цитологичната диагностика на злокачествени тумори.

През 2006 г. защитава научната степен доцент и преподава в Медицинския университет-Варна. Основател и председател на Организационния комитет на Годишната национална онкологична конференция МОРЕ /Мултидисциплинарни Онкологични Разговори и Екстракти/.

"Съвременната медицинска онкология определя избора на даден лекарствен продукт, прецизирайки го за определен вид тумор и за конкретен пациент чрез предварително изследване на т.нар. предиктивни (предсказващи) маркери. Изборът на точното лекарство при точния пациент на точното място и в точното време е ключът към лечението на онкологичните заболявания. Специалистът, който трябва да назначи и организира изследването на определен предиктивен маркер и след това да предпише най-подходящото за даден индивид лекарство, е медицинският онколог", обяснява доц. Калев.

Доц. д-р Димитър Калев започна консултативни прегледи в Сити Клиник Варна. Той приема пациенти със съмнение за онкологични заболявания в сряда и петък от 14.30 до 16.30 ч. със записване на час.

Мнения