Публикация

"Тева" окончателно придоби генеричния бизнес на "Актавис"

„Алерган” получи 33,43 млрд. щадски долара


Фармацевтичният гигант „Тева“ е приключил придобиването на бизнеса с генерични лекарства на „Алерган“ („Актавис Дженерикс“). Това обявиха двете компании днес.

„Алерганполучи 33,43 млрд. щадски долара и приблизително 100 млн. акции на „Тева“.

 „Придобиването на „Актавис Дженерикс“ се случва във време, когато „Тева“ е по-силна от всякога— както в генеричния, така и в иновативния бизнес“, заяви Ерез Вигодман, президент и главен изпълнителен директор на „Тева".

Чрез придобиването на „Актавис Дженерикс“ ние създаваме нова „Тева“ със силна основа, подобрен финансов профил и по-диверсифицирани източници на приходи, както и стабилна печалба, подкрепени от силни фактори за продуктово развитие както при генеричните продукти, така и при иновативните лекарства. Това е платформа, от която се очаква да генерира дългогодишен ръст на продажбите и печалбите, както и значителни парични потоци, допълни Вигодман.

В резултат от сделката „Тева вече притежава приблизително 338 регистрации на лекарствени продукти, очакващи одобрение от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ, и заема лидерското място в системата на първия заявител с около 115 съкратени заявления за нови лекарствени продукти. С огромното си портфолио от над 1800 лекарства и 16 000 продукта „Тева вече има търговско присъствие на 80 пазара.

След продажбата на активи в Европа, „Тева ще притежава продукти в процес на разработка, благодарение на което ще пусне над 5 000 продукта на пазарите в региона. През 2017 г. компанията предвижда да реализира 1500 генерични лекарства на световния пазар.

Със седалище в Израел „Тева“ е най-големият производител на генерични лекарства в света. Чистите постъпления на компанията през 2015 г. възлизат на 19,7 млрд. щатски долара.

Повече информация може да бъде прочетена на сайта на "Тева".

Коментари

Чудесно, дано се подобри качеството и се пуснат липсващи медикаменти на нашият пазар.