Публикация

Само 7 болници в Пловдив са подали документи за договор с касата


Само седем болници от 34-те в Пловдивска област са подали документи в Районната здравноосигурителна каса за подписване на новия рамков договор, съобщи директорът й д-р Борис Джуржев.

Той припомни, че крайният срок за това е 11 януари, а до 20 януари всички болници, които ще работят по клинични пътеки, трябва да подпишат договорите си.

Според д-р Джурджев всички лечебни заведения ще могат да изпълнят новите критерии и няма да се стигне до закриване или преобразуване на болници в областта.

Той подчерта, че към момента нито един общопрактикуващ лекар не е подал заявление в касата за подписване на договор, но обясни това с по-дългия срок за медиците - 15 февруари.

„Новият национален рамков договор вече действа и семейните лекари трябва да работят по правилата, които са регламентирани в него. Те не бива да връщат пациенти и да отказват издаването на направления за специалист или изследвания”, категоричен е д-р Борис Джуржев.

Най-късно до утре медиците ще получат и парите си за ноември. Районната каса е превела по сметките на всичките си договорни партньори в болничната, специализираната и извънболничната помощ 15 млн. и 600 хил. лева.

 

Коментари