Публикация

„Открий вкусовете на София“ в 25 ресторанта срещу само 25 лева

От 11 до 17 септември София ще бъде част от Фестивал на ресторантите с френска, арменска, сръбска, средиземноморска, италианска, българска, турска, японска и веганска кухня.


София е първият наш град, който се включва в световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите). Кулинарната седмица ще започне на 11 септември и ще завърши с деня на София - 17 септември. Основната идея е всеки да има възможност на достъпни цени да опита качествена и разнообразна кухня в доказали се заведения с готвачи с изключителни умения и с отлично обслужване. В първото издание на София Ресторант Уийк ще участват 25 ресторанта, в които ще се предлага два вида тристепенно меню за само 25 лева.

В критериите за подбора на участващите ресторанти е уникалността на кухнята и интериора, качествата на предлаганата храна и обслужването на отлично ниво. Специално внимание е отделено на различните видове национална и екзотична кухня. Мотото на „София Ресторант Уийк“ е „Открий вкусовете на София!“.

В столицата непрекъснато нараства броят на ресторантите, които предлагат качествена, вкусна и професионално поднесена храна. София вече има всички шансове да се превърне в дестинация и за кулинарен туризъм. Това е тенденция, която се развива мащабно в последните години. Очаква се „София Ресторант Уийк“ да даде на чуждестранните туристи още една причина да посетят столицата ни.

Всеки ще може да опита френска, арменска, сръбска, средиземноморска, италианска, българска, турска, японска и веганска кухня в рамките на този уникален фестивал на ресторантите. За фестивала всеки от главните готвачи на ресторантите е подбрал специално меню, което най-добре характеризира и дава целия облик на ресторанта и типа кухня, който представя.

Коментари