Публикация

МК "Доверие" – модерен център за физикална и рехабилитационна медицина

Провеждането на физиотерапевтични и рехабилитационни процедури е важен фактор за лечението и превенцията на редица остри и хронични заболявания, както и при борбата с немалко социално-значими болести


Екипът на МБАЛ Доверие се състои от лекари с дългогодишен опит по специалността физикална и рехабилитационна медицина и висококвалифицирани рехабилитатори, които извършват широк спектър от лечебни дейности.

 МБАЛ Доверие разполага с най-съвременна апаратура за лимфодренажен масаж от последно поколение, който активира пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове; стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма.

 Какво е пресотерапия?

 Пресотерапията е изключителен метод за детоксикация и лечение, който чрез ефективен лимфен дренаж, допринася за насърчаване на естествените функции на организма за пречистване от токсини. Ревитализирането на тъканите помага за отслабване и придаване на по-добра форма на краката, корема и ръцете, като същевременно се подобрява и тонусът на кожата. Апаратурата за пресотерапия е с компютърно управление на система за компресия, която работи чрез пускане и изпомпване на въздух върху определени зони.

 Лимфният дренаж подпомага лимфната система активно да извежда натрупаните течности и шлаки, а това води до нормализиране на микроциркулацията и обмена на веществата в тъканите. Осигурява по-равномерно разпределение на течностите, преобразувайки контурите на тялото и разтоварвайки проблемните зони. Необходимо е да се пие достатъчно количество вода за максимално облекчаване на извежданите токсини от организма.    

 Показания за пресотерапия:

 ·         Лимфедем на краката и ръцете

·         Лимфедем на ръка след мастектомия

·         Лимфедем на долните крайници след хистеректомия

·        При мускулни болки

·         Дискомфорт – уморени крака

·         Целулит и т.н.

 Противопоказания за пресотерапия:

 ·         Дълбока венозна тромбоза

·         Остри инфекции

·         Сърдечна недостатъчност

·         Остри заболявания

 Колко често може да се прави пресотерапия?

 Препоръчва се поредица от процедури, чийто брой може да варира между 8 и 15, в зависимост от конкретните индивидуални нужди.

 Примерна схема:

10 бр. всеки ден или през ден

2 пъти седмично – 1 месец (8 бр.)

1 път в седмицата – 1 месец (4 бр.)

2 пъти в месеца за поддръжка        

 

Всеки желаещ, който има нужда от консултация, може да запише час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Довериеwww.mbal.doverie.bg или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Коментари