Публикация

МК "Доверие" разполага с едни от най-добрите специалисти в пасивната кинезитерапия

Масажът е един от най-древните методи за лечение и предпазване от различни болки и заболявания. От праисторическия човек до наши дни се използва лечебната сила на ръцете, които успокояват, предават жизнена енергия и даряват нови сили


Болница Доверие предлага на своите пациенти както лечебен масаж със специализирани техники, така и механотерапия – апаратен масаж, чрез който се подобрява здравословното състояние и се оказва положително въздействие при:

- Функционални нарушения на кръвообръщението

- Проблеми с органите на дихателната система

- Проблеми с органите на храносмилателната система

- При хронични заболявания на гръбначния стълб

- При последици от травми

- При функционални нарушения на ендокринната система

- При проблеми с вегетативната нервна система

 

В работата си, лекарите на МБАЛ Доверие изготвят за всеки пациент индивидуална рехабилитационна програма в последователност, обем и дозировка според здравословното състояние и необходимостта на всеки.    

Лечебният масаж е кинезитерапевтичен метод, чрез който се нанасят подбрани, дозирани дразнения, чрез различни масажни похвати, с цел да предизвикаме лечебно въздействие върху масирания участък.

 Биохимичното и физиологичното въздействие на лечебния масаж протича в три етапа:

- механично въздействие - при обработване на кожата се разнасят отоци и ексудати

- рефлекторно - това е основното въздействие на масажа. Механичните дразнения от периферията се предават до ЦНС и тя връща отговор отново до      периферията /хиреремия/, като така се постига отпускане на спастични, ригидни и напрегнати мускули.

- хуморално въздействие - чрез подобряване на кръво- и лимфо-обръщението се подобрява работата на активно биологичните вещества и така се  освобождава напрежението, стреса, умората и болката.

 Лечебният масаж може да се прилага при различни заболявания на опорно двигателния апарат и нервната система в подостър и хроничен стадий. Прилага се не само с лечебна, но и с профилактична цел. Лечебният масаж е с много добро приложение при следните заболявания:

      дископатии

      лумбаго

      дискови хернии

      болки в гърба

      артрозни изменения

      мускулни схващания

      хроничен плексит

      травматични увреди и т.н.

 За по-добро повлияване може да се комбинира с физиотерапия, постизометрична релаксация, вендузи, ЛФК.

  При необходимост от пасивна кинезитерапия и консултация със специалистите на болница Доверие, можете да запишете предварително час на тел. : 02/ 40 36 100 или онлайн на www.mbal.doverie.bg

Коментари